Hyppää sisältöön

Espoossa takavarikoitu, historiallisen suuri kokaiinierä oli Suomessa ilmeisesti vain läpikulkumatkalla – Poliisi: Ei suomalaisia epäiltyjä

Kansainvälinen esitutkinta jatkuu edelleen.

Poliisilla oli iso operaatio joulukuussa Algolin kemikaalivarastolla Espoon Karamalmilla. Kuva: Petri Kosonen / Yle

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja keskusrikospoliisi ovat jatkaneet yhteistyössä joulukuussa Espoossa takavarikoituun yli 150 kilon kokaiinierään liittyvää tutkintaa. Poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) todetaan, että tutkinnan aikana on tehty runsaasti erilaisia esitutkintatoimenpiteitä sekä muissa maissa että Suomessa.

Esitutkinnan perusteella on syntynyt epäily siitä, että tarkoituksena oli ollut kuljettaa kokaiini pois Suomesta. Ilmeisesti huumausaine-erää ei ollut ainakaan kokonaan tarkoitettu Suomen markkinoille.

Länsi-Uudenmaan poliisi ja keskusrikospoliisi pitävät mahdollisena myös, että laiton osa rahdista olisi ollut tarkoitus purkaa rahtikontista jo ennen sen saapumista Suomeen.

Vangittuna on edelleen rikoksesta epäiltyinä viisi henkilöä. Suomalaisia epäiltyjä ei ole toistaiseksi esitutkinnassa tunnistettu.

Naamioituneet miehet tunkeutuivat joulukuun 16. päivänä Algolin kemikaalivarastoon Espoon Karamalmilla. Paikka oli tuntien ajan poliisien eristämä. Myöhemmin samana päivänä poliisilla oli operaatio Helsingin Olympiaterminaalissa.

Yhteistyötä mm. Europolin kanssa

Esitutkintaa jatketaan niin Suomessa kuin kansainvälisesti, ja keskusrikospoliisi on tiiviisti mukana yhteistyössä. Suomen poliisi on osallistunut esitutkintatoimien, kuten etsintöjen ja kuulustelujen tekemiseen yhdessä muiden valtioiden viranomaisten kanssa myös Suomen ulkopuolella, esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa.

Esitutkinnassa yhteistyötä on tehty Ruotsin, Tanskan ja Alankomaiden lisäksi muun muassa Europolin, Eurojustin ja Yhdysvaltain DEA:n kanssa.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Aiempia juttuja aiheesta:

.
.