Porin idea leviää valtakunnalliseksi – asiakas saa päättää kulttuuri- ja liikuntapalveluiden sisäänpääsymaksun

Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa kaikki sidosryhmänsä mukaan viettämään Maksa mitä haluat -päivää Unelmien liikuntapäivänä 10. toukokuuta.

Pori
Perhe uimahallissa
Maksa mitä päivänä voi esimerkiksi uimaan menijä maksaa pääsylipusta hinnan oman harkintansa mukaan. Kuvituskuva. VisitLakeland

Porissa ideoitu Maksa mitä haluat -päivä on herättänyt valtakunnallista kiinnostusta. Tänä vuonna Porin kokemusten innoittamana teemapäivää vietetään muuallakin maassa.

Maksa mitä haluat -päivänä kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluita käyttävä asiakas saa itse päättää sisäänpääsymaksunsa hinnan oman budjettinsa mukaan. Konseptia kokeiltiin Porissa viime vuonna ensimmäisen kerran.

Valtion liikuntahallinto viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan. Tämän kunniaksi opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa kaikki sidosryhmänsä mukaan viettämään Maksa mitä haluat -päivää Unelmien liikuntapäivänä 10. toukokuuta.

– Olemme ilman muuta mukana haasteessa ja järjestämme bonuksena myös yhden Maksa mitä haluat -päivän Unelmien liikuntapäivänä, sanoo Porin liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

– Silloin on myös äitienpäivä, joten tässä on oivallinen tilaisuus keksiä koko perheelle yhteistä tekemistä ja lähteä vaikkapa uimaan tai tutustumaan kulttuuriin.

Porissa useita tempauspäiviä tänä vuonna

Porissa Maksa mitä haluat -päiviä järjestetään tämän vuoden aikana viisi, joista ensimmäinen on lauantaina 14. maaliskuuta.

– Keräsimme asukkailta loppuvuodesta palautetta päivistä ja toivomuksena oli, että myös lauantai saataisiin mukaan. Toivomme tämän saavan vielä useamman asukkaan liikkeelle ja tutustumaan palveluihimme, sanoo Porin kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.