Hämeenlinnan rautatieaseman kulmille syntyi uusi sakkorysä – "Kyllä kieltoalueen voisi merkitä selvästi liikennemerkillä"

Hämeenlinnan kaupunki suitsii villiä pysäköintiä rautatieaseman tuntumassa. Parkkisakkoja on kirjoitettu kymmeniä.

pysäköintivirhemaksut
Pysäköintisakkoja autojen tuulilasilla
Hämeenlinnan rautatieaseman eteläpuolella on jaettu tällä viikolla sakkolappuja väärään paikkaan pysäköineille autoilijoille.Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnan kaupunki on alkanut sakottaa rautatieaseman eteläpuolella Pikkujärventien varrella vääriin paikkoihin pysäköityjä autoja. Kiellettyjä paikkoja on radan puolella katua oleva pensasaidan vierusta sekä Viipurintien sillan reunassa oleva alue.

Sillan lähellä pysäköintimerkin lisäkilvellä osoitetaan alue, jossa pysäköinti on sallittu. Auton jättäminen merkin vasemmalle puolelle on tuonut tällä viikolla useille autoilijoille 50 euron pysäköintivirhemaksun. Kielletty osuus on aiemmin ollut merkitty pysäköintikieltomerkillä, mutta se on siitä hävinnyt. Villiä pysäköintiä on seuraillut päivittäin hämeenlinnalainen Arto Hirviniemi.

– Kyllä kieltoalueen voisi merkitä selvästi liikennemerkillä.

Nyt Viipurintien sillan eteläpuolisessa pilarissa on aluekieltomerkki, mutta monelta se jää huomaamatta.

– VR ja kaupunki ovat halunneet muutoksia alueen pysäköintiin, perustelee Hämeenlinnan vastaava pysäköintialuetarkastaja Kari Raatikainen.

Ennen parkkisakkojen kirjoittamista kaupunki jakoi vääriin paikkoihin pysäköineille kahden viikon ajan huomautuksia. Niitä sai yli sata autoilijaa.

Ilmaiset paikat katoamassa

Toistaiseksi Hämeenlinnan rautatieaseman lähistöllä voi edelleen pysäköidä ilmaiseksi muun muassa Viipurintien eleläpuoleisella VR:n omistamalla alueella.

– Maksuttomuus poistuu hyvin todennäköisesti siinä vaiheessa, kun aseman kupeeseen rakennettava pysäköintitalo valmistuu, kertoo kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri.

Hämeenlinnan pysäköinninvalvonta kirjoitti viime vuonna 11350 pysäköintivirhemaksua. Tavallisimmin parkkisakkoja kirjoitetaan Viipurintien terveyskeskuksen parkkipaikalla ja Ahvenistolla sairaalanmäellä.

Keskustelu on avoinna 14.2. klo 23 saakka.