Turengin ja Tervakosken koulukeskukset pienenevät alkuperäisistä suunnitelmista Janakkalassa

Samalla keskuksille lasketaan alkuperäistä pienempiä kustannusarvioita.

Janakkala
Ensimmäinen koulupäivä ekaluokkalaisille.
Oppilasmäärän väheneminen vaikuttaa Janakkalan kouluhankkeisiin. Arkistokuva. Matti Myller / Yle

Janakkalassa alkaa koulukeskushankkeiden kilpailutus. Ensimmäisenä vuorossa on Turengin alakoulun rakennusurakka, jonka kilpailutuksen valmistelutyötä tehdään koko tämän kevään ajan.

Janakkalan kunnanvaltuusto teki alkuviikosta keittiömallipäätöksen, jonka mukaan Turengin ja Tervakosken koulukeskuksiin tulee palvelukeittiöt eli kouluissa tarjottavaa ruokaa ei valmisteta siellä. Keittiömallipäätös vaikuttaa koulu- ja monitoimikeskusten tekniseen mitoitukseen ja niiden toteutussuunnitteluun.

Tavoitteena on, että Turengin ykkösvaiheen eli alakoulun rakentaminen alkaa loppukesällä 2021. Rakennus otetaan koulukäyttöön elokuussa 2023. Alakouluun tulee esiopetuksen, 1-6 luokkien sekä erityisopetuksen luokkien lisäksi koulun yhteistilat sekä tiloja Sibelius-opiston käyttöön.

Muiden kouluhankkeiden rakennusaikatauluja päästään myös tarkentamaan työn päästyä liikkeelle. Tällä hetkellä rakentamisjärjestys on Turengin alakoulun jälkeen sellainen, että toisena rakennetaan Tervakosken yläkoulu, kolmantena Turengin yläkoulu ja liikuntahalli sekä neljäntenä Tervakosken alakoulu.

Rakennushankkeiden alkuperäisiä suunnitelmia on pienennetty, koska oppilasmäärät pienenevät jo lähitulevaisuudessa. Parhaillaan hankekokonaisuudelle lasketaan uutta, pienempää kustannusarviota.