Kasvatustieteen tiedekunta muutti uusiin tiloihin Linnanmaalla – Professori: tukee monitieteellistä tutkimusta

Oulun yliopiston kasvatustieteen tiedekunta on muuttanut uusiin tiloihin Linnanmaalla.

kasvatustiede
Oulun yliopiston kasvatustieteiden uudet tilat
LeaF-ympäristössä käytetään muun muassa suuria näyttöjä, kameroita ja mikrofoneja havainnointiin ja opiskeluun. Paulus Markkula / Yle

Uudet teknisesti huippuunsa viritetyt tilat on suunniteltu pedagogisesti ja teknisesti niin, että ne tukevat parhaalla mahdollisella tavalla opetusta ja oppimista.

Tiedekunnalla on käytössään havaintotiloja, joissa voidaan muun muassa tehdä erilaisia nauhoitteita ja tarkkailla vaikkapa havainnoitavan fysiologista tilaa.

Uudessa LeaF-ympäristössä kerättyä tietoa voidaan hyödyntää monitieteellisessä tutkimuksessa. Samoissa tiloissa toimii avoin päiväkoti LASTU, jossa yliopiston opiskelijat opettelevat ja oppivat pedagogisia taitoja, toisia havainnoiden, muutama tunti kerrallaan.

Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan professori Sanna Järvelän mukaan uudet toimitilat ovat ainutlaatuiset.

– Avoin päiväkoti ja LeaF-ympäristö ovat kasvatustieteen tiedekunnan tutkimusinfrastruktuureita, joissa on varhaiseen kasvatukseen liittyvää tutkimusta, koulutusta ja opetusta, kertoo Järvelä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)