Mies kuoli kolarissa Rovaniemen Lehtojärvellä – poliisi tutkii kuolemantuottamuksena

Surmansa sai henkilöauton matkustaja.

liikenneonnettomuudet
Läheltä
Yle

RovaniemiRovaniemen Lehtojärven kylässä on tapahtunut kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus torstaina iltapäivällä, kun henkilöauto ja tila-auto törmäsivät. Kolari sattui Syvälahdentien ja Lehtojärventien risteyksessä.

Poliisin mukaan henkilöautossa etupenkillä matkustajana ollut mies kuoli onnettomuudessa. Pelastuslaitos irrotti hänet ja auton kuljettajan autosta. Henkilöauton kuljettaja vietiin sairaalaan saamaan jatkohoitoa. Henkilöauton matkustaja todettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla.

Poliisi kertoo, että tila-auton kuljettaja ei ehtinyt reagoida eteen ajaneeseen henkilöautoon ja törmäsi henkilöauton matkustajan puoleiseen kylkeen. Kyseisessä risteyksessä henkilöauton kuljettajan väistämisvelvollisuus merkitty kärkikolmiolla. Paikan päällä poliisi totesi, että risteyksessä oli korkea lumipenkka estämässä näkyvyyttä.

Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen, ensihoidon sekä poliisin yksiköitä. Ensihoito tarkisti myös tila-auton kuljettajan sekä matkustajat ja heillä ei havaittu jatkohoitoa vaativia vammoja.

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus. Poliisi ei aio tiedottaa asiasta enempää.

Hälytys tuli noin kello 14.30.

KORJATTU: Aiempi tieto, jonka mukaan kolarissa olisi loukkaantunut kaksi ihmistä.