1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eduskunnan kyselytunti

Pääministeri Marin kyselytunnilla: Hallituksen avustajien määrää todennäköisesti lasketaan

Eduskunnan kyselytunnilla väännettiin hallituksen avustajien määrästä.

Eduskunnan kyselytunti
Pääministeri, SDP:n Sanna Marin ja valtiovarainministeri, keskustan Katri Kulmuni eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 13. helmikuuta.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallituksen avustajien määrää todennäköisesti lasketaan hallituskauden aikana.

– Hallituskauden aikana avustajien määrää tarkastellaan ja pidän todennäköisenä, että ainakin sosiaalidemokraattien osalta määrää myös lasketaan, Marin sanoi eduskunnan kyselytunnilla.

Kyselytunnilla perussuomalaiset nosti hallituksen avustajien määrän keskusteluun.

Kysymyksen esittänyt Mauri Peltokangas (ps.) viittasi Suomen päättyneeseen EU-puheenjohtajuuskauteen, jolla perusteltiin hallituskauden alussa avustajien määrää. EU-puheenjohtajuuskauden jälkeen määrä ei ole kuitenkaan vähentynyt.

Marinin hallitusta on arvosteltu poikkeuksellisen suuresta avustajamäärästä. Ministereitä avustaa 15 valtiosihteeriä ja 69 poliittista erityisavustajaa eli heitä on yhteensä 84. Vastaavasti Juha Sipilän (kesk.) hallituksella oli 42 erityisavustajaa ja 4 valtiosihteeriä.

Kyselytunnilla pääministeri Marin korosti avustajakunnan varmistavan, että valmistelu on huolellista. Hän käytti esimerkkinä esitystä hoitajamitoituksesta, jonka rahoituksen valmistelu vaati Marinin mukaan paljon töitä.

Salikeskustelussa hallituspuolueiden kansanedustajat käyttivät vertailukohtana pieneen avustajamäärään tukeutunutta Sipilän hallitusta, jota syytettiin huonosti valmistelluista esityksistä.

Lue seuraavaksi