1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunkikuvat

Oulu haluaa nostaa meriprofiiliaan – nettikyselyssä haetaan ideoita myös kaupunkilaisilta

Nettikysely on avoinna 17. 2.–13.3. välisen ajan.

kaupunkikuvat
Oulun Energian lämpövoimala Oulussa
Oulua on viime aikoina rakennettu muun muassa Toppilansalmen rannikolla. Salmen ympäristön lisäksi suunnitellussa ovat muun maussa Pateniemen sahan alue sekä Hartaanselän ranta-alueet.Paulus Markkula / Yle

Oulussa avataan ensi viikon maanantaina nettikysely, jossa kaupunkilaiset, yritykset ja yhteisöt voivat antaa kommenttinsa Oulun merellisyyden kehittämisestä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään jatkossa kaupungin kaavasuunnittelun tukena.

Oulua on usein kritisoitu siitä, että rannikkokaupunkina se ei ole onnistunut nostamaan meriteemaa osaksi kaupunkikuvaa. Keskusteluissa on puhuttu muun muassa ranta-alueiden luonnonarvoista, veneilystä kuin yleisestä virkistyskäytöstäkin, mutta myös rantarakentamisesta.

Yleiskaavasuunnittelija Virpi Haverinen kertoo, että tärkeää on koota mielipiteitä ja kannanottoja siitä, miten merellisyys oululaisiin vaikuttaa ja miten se ymmärretään.

– Niitä pyritään ottamaan huomioon aina mahdollisuuksien mukaan, mutta ennen kaikkea tärkeää on, että saadaan ihmiset keskustelemaan tästä asiasta ja miettimään omia merellisyyden kokemuksiaan sekä siihen liittyvä tarpeitaan, Haverinen sanoo.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi