1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Kuntaliitto: Hämeenlinna voisi hakea korvauksia Markku Rimpelältä, jos häntä vastaan nostetaan syyte

Kuntaliiton antama lausunto Rimpelän esteellisyydestä julkaistiin.

Rimpelä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Kuva: Antti Ruonaniemi / Yle

Hämeenlinna voi hakea korvauksia Markku Rimpelältä, jos häntä vastaan nostetaan syyte virkarikoksesta, Kuntaliitto toteaa lausunnossaan.

Jos syyttäjä nostaa syytteen, voi Hämeenlinna pyytää syyttäjää ajamaan rikokseen perustuvaa yksityisoikeudellista vahingonkorvausvaatimusta Rimpelää vastaan.

Kuntaliiton mukaan muutoin on vaikea osoittaa, että Rimpelän toiminta olisi aiheuttanut kaupungille korvattavaa vahinkoa. Hämeenlinna katsoo, että tähänastisten selvitysten perusteella kaupungille ei ole aiheutunut vahinkoa asiassa.

Hämeenlinnan kaupunki julkaisi Kuntaliiton lausunnon sivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Hämeen poliisi tutkii Rimpelän toimia Seminaarin koulun tilavuokra-asiassa ja Nummikeskuksen suunnittelussa törkeänä virka-aseman väärinkäyttönä.

Poliisi otti Rimpelän toiminnan tutkintaan, kun Hämeen Sanomat uutisoi silloisen tilaajajohtajan kaksoisroolista marraskuussa (siirryt toiseen palveluun).

Seminaarin koulun vuokraamispäätöksen aikaan Rimpelä toimi kaupungin tilaajajohtajana. Hän esitteli asian lasten ja nuorten lautakunnalle, joka päätti Seminaarin koulun vuokraamisesta. Tuolloin Rimpelällä oli sivutoimisen yritystoimintansa kautta kytkös vuokranantajaan eli Suomen Ylioppilaskiinteistöihin.

Kuntaliitto pitää todennäköisenä, että Rimpelä oli esteellinen. Hämeenlinnan kaupunki ei toistaiseksi ryhdy toimenpiteisiin, vaan odottaa poliisin esitutkinnan valmistumista.