Suuria purjelaivoja odotetaan Raumalle – kaupunki aikoo hakea The Tall Ships Racea

Rauman tähtäimessä on vuosi 2024. Jättitapahtuma toisi Raumalle yli 200 000 kävijää.

The Tall Ships' Races
Purjelaivoja Turussa.
Vuonna 2017 suuret purjelaivat vierailivat Turussa..Kimmo Gustafsson / Yle

Rauman kaupunki aikoo hakea suurten purjelaivojen nuorisopurjehdustapahtuman järjestämistä heinäkuussa 2024. Kaupunginhallitus tekee asiasta päätöksen ensi maanantaina.

The Tall Ships Races järjestetään vuosittain eri puolilla Eurooppaa. Suomessa suuret purjelaivat ovat aiemmin vierailleet Helsingissä, Turussa ja Kotkassa.

Kilpailun järjestää englantilainen Sail Training International -järjestö, jonka tavoitteena on mahdollistaa purjehduskokemukset ja -kilpailut nuorille kansalaisuudesta, kulttuurista, uskonnosta, sosiaalisesta taustasta tai sukupuolesta riippumatta.

Suomea järjestössä edustaa Suomen Purjelaivasäätiö.

The Tall Ships Races tuo kohdesatamaan noin 50 alusta pääasiassa nuorista koostuvine miehistöineen.

Raumalla paikkoina olisivat Suojan satama sekä Laitsaaren ja Hakunin alueet satamassa. Suuret purjealukset viipyisivät Raumalla kolmesta neljään päivää.

Tapahtuma-alueelta on lyhyt matka kaupungin keskustaan.

Tapahtuman hintalappu 1,4 miljoonaa euroa

The Tall Ships Races toisi Raumalle arviolta yli 200 000 kävijää.

Tapahtuman kustannusarvio on noin 1,4 miljoonaa euroa, josta Rauman kaupungin osuus olisi noin 700 000 euroa. Summa jakaantuisi usealle eri vuodelle. Loput kulut on tarkoitus kattaa yhteistyösopimuksilla ja sponsoroinneilla.

– Taloudellinen vaikuttavuus koko Rauman talousalueella on vähintään 15–20 miljoonaa euroa, arvioi Rauman matkailupäällikkö Irene Villanen .

Hakemus The Tall Ships Races -kohdekaupungiksi 2024 on lähetettävä kilpailun järjestäjälle tammikuun 2021 loppuun mennessä.

Vuoden 2024 kohdekaupungit julkistetaan toukokuussa 2021.

Lue lisää:

Suuret purjelaivat täyttivät Aurajoen – Tall Ships Racen tunnelmat kuvagalleriassa