Varkaudessa vuonna 2018 kadonneen miehen tapauksen oikeuskäsittely alkoi – naiselle vaaditaan rangaistusta taposta ja hautarauhan rikkomisesta

Syyttäjä vaatii naiselle ehdotonta vankeusrangaistusta.

henkirikokset
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

43-vuotiasta naista syytetään Varkaudessa vuonna 2018 kadonneen miehen tappamisesta.

Syyttäjän mukaan nainen tappoi kuusikymppisen miehen tuntemattomaksi jääneellä tavalla, minkä jälkeen paloitteli ruumiin ja hävitti sen.

Oikeudenkäynti alkoi torstaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii naiselle ehdotonta vankeusrangaistusta.

43-vuotiaalle naiselle vaaditaan ensisijaisesti rangaistusta taposta. Syyttäjän mukaan on mahdollista, että väkivalta tehtiin riitatilanteessa, jolloin se olisi esimerkiksi hätävarjelun liioitteluna tappo tai törkeä pahoinpitely.

Naista syytetään myös hautarauhan rikkomisesta.

Poliisi tiedotti tapauksesta vasta kuukausia viimeisen havainnon jälkeen

Nainen kiistää henkirikossyytteen ja sanoo toimineensa hätävarjelutilanteessa miehen hyökätessä hänen kimppuunsa. Syyttäjän mukaan mies ja syytetty nainen seurustelivat ja olivat myös asuneet yhdessä.

Poliisi tiedotti marraskuussa 2018 etsivänsä miestä. Poliisi kertoi, että viimeisin havainto miehestä oli huhtikuussa, minkä jälkeen häneen ei saatu yhteyttä eikä hänen olinpaikastaan tai liikkeistään ole tietoa.

Vielä samassa kuussa poliisi kertoi aloittaneensa miehen katoamisesta henkirikostutkinnan.

Syyttäjä vaatii naiselle rangaistusta myös metamfetamiinin hallussapidosta. Nainen kiistää huumausainerikoksen.

Lue lisää:

Viime vuonna kadonneen varkautelaismiehen ruumista ei ole löytynyt – läheistä henkilöä epäillään taposta, esitutkintamateriaali salainen