1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Koronavirus ei pelota hiihtolomalla ulkomaille hinkuvia matkailijoita – Matkanjärjestäjä: "Jotkut ovat jopa huolissaan, että eihän toimisto peru matkaa"

Vain muutamat kaukomatkaajat jättävät aurinkolomansa väliin koronaviruksen pelossa. Matkanjärjestäjien mukaan peruutuksia tulee aina suurin piirtein saman verran.

matkailu
Hotellin uima-allasalue Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa
Ulkomaille matkustaminen ei ole laantunut.Kai Jaskari / Yle

Aurinkomatkat, Tjäreborg ja TUI järjestävät matkapaketteja Thaimaahan sekä Aurinkomatkat myös Vietnamiin. Molemmissa maissa on todettu koronavirustartuntoja, mutta matkat jatkuvat kuten ennenkin – ainakin toistaiseksi.

– Kuvailisin tilannetta ihan normaaliksi. Jotkut ovat päinvastoin jopa huolissaan, että eihän toimisto peru matkaa. Ovat niin innoissaan lähdössä, että haluavat varmistaa, että matka tosiaan toteutuu, Tjäreborgin viestintäpäällikkö Amanda Alinikula kuvailee yhteydenottoja.

TUIn viestintäpäällikkö Laura Aaltonen arvioi tilannetta miltei samoin sanoin.

– Meille on tullut asiakaspalveluun muutamia tiedusteluja. Me seuraamme todella tarkkaan THL:n ja ulkoministeriön suosituksia. Tällä hetkellä suositukset eivät ole Thaimaan osalta muuttuneet, joten matkat sinne järjestetään ihan normaalisti.

TUIn suosituimmat hiihtolomakohteet ovat Kanariansaarten Teneriffa ja Gran Canaria. Viiden suosituimman kohteen listalla on lisäksi Egypti sekä Thaimaan Phuket ja Krabi.

Aurinkomatkoilla kuluvan talven matkamyynti on ollut jopa vilkkaampaa kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Joitan yksittäisiä peruutuksia on tullut ihan kuten normaalistikin, mutta ei mitenkään normaalia enempää. Varsinkin nyt alkavan hiihtolomakauden matkat ovat ihan täynnä, Aurinkomatkojen viestinnän asiantuntija Mari Kanerva toteaa.

Matkapakettia ei yleensä voi maksutta peruuttaa, ellei ulkoministeriö aseta kohdetta matkustuskieltoon.

– Tällä hetkellä on vaikea arvioida, että vaikuttaako koronavirus matkojen kysyntään myöhemmin. Riippuu varmasti siitä, että miten virus kehittyy, Tjäreborgin Alinikula pohtii.

Kuluvan talven Thaimaan matkailusesonki alkaa jo muutenkin olla Suomen osalta lopuillaan. Esimerkiksi Tjäreborgin tämän kevään viimeinen lomalento Thaimaahan lähtee 15. maaliskuuta.

Lue myös:

Koronaviruksen itämisaika saattaa olla paljon pidempi kuin aiemmin luultiin – Kiinalaistutkijoiden mukaan virus itää jopa 24 päivää

Näin ehkäiset koronatartuntaa ja toimit, jos epäilet sairastuneesi

Lue seuraavaksi