Ruotsin-lennot Kruunupyystä yhä kiikarissa: yrityksiltä kysytään Tukholman lisäksi tarvetta suorille lennoille kolmelle muulle paikkakunnalle

Asiakkaiden parissa tehty kysely oli lentohalliyhtiön mukaan iso tekijä siinä, että yhteydet Helsinkiin paranevat keväällä.

Kruunupyy
Karleby-Jakobstad flygplats.
Lentohalliyhtiö tekee töitä lisätäkseen liikennettä Kokkola–Pietarsaaren kentälle.YLE/Ida-Maria Björkqvist

Lentohalliyhtiö jatkaa töitä suoran yhteyden saamiseksi Kruunupyystä Ruotsiin.

Kiinteistö Oy Kruunupyyn lentohalli on lähettänyt alueen yrityksille kyselyn saadakseen tietää, miten suuri tarve Tukholman-reitille olisi ja paljonko yritykset sitä käyttäisivät.

Yrityksiltä kysytään, millainen matkustustarve niillä on Kokkola–Pietarsaaren ja Tukholman välillä ollut vuoden aikana ja paljonko matkoja olisi tehty, jos liikenneyhteydet olisivat toimineet.

Lisäksi yhtiö haluaa tietää, mitkä olisivat parhaat ajankohdat lennoille ja mille kentälle yritykset mieluimmin Tukholmassa lentäisivät.

Yrityksiltä kysytään myös, olisiko Kruunupyystä tarvetta päästä lentämään Uumajaan, Skellefteåån tai Luulajaan ja mikä kohteista on kiinnostavin.

Tuloksista haetaan selkänojaa keskusteluihin lentoyhtiöiden kanssa. Lentohalliyhtiön mukaan viime kevään kysely oli ratkaisevassa roolissa keskusteluissa, joiden ansiosta Kruunupyystä pääsee maaliskuun lopusta alkaen lentämään Helsinkiin aamukymmeneltä.

Kyselyssä ovat mukana myös kehittämisyhtiöt Kosek ja Concordia sekä Kalajoen Matkailu.