Suomen Kulttuurirahastolta yli 175 000 euroa apurahoja taiteeseen ja tieteeseen Etelä-Savossa

Rahasto myönsi apurahaa muun muassa nukketeatteritaiteeseen, yksittäisten taiteilijoiden työskentelyyn ja kulttuuritapahtumiin.

Säätiöt ja apurahat
Nukketeatteri
Nukketeatteritaiteilija Aapo Repo. Arkistokuva.Yle

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt apurahan yhteensä kolmelletoista tieteen ja taiteen toimijalle Etelä-Savossa. Rahasto myönsi apurahaa muun muassa nukketeatteritaiteeseen, yksittäisten taiteilijoiden työskentelyyn ja kulttuuritapahtumiin.

Mikkeliläinen nukketeatteritaiteilija Aapo Repo sai 19 500 euron apurahan taiteen viemiseksi hoitolaitoksiin. Apuraha on tarkoitettu esineteatteriformaatin valmistamiseen sairaaloiden lastenosastoille.

Suurimman kuvataiteen apurahan sai mikkeliläinen kuvataiteilija Kirsimaria Törönen. Työskentelyyn tarkoitettu apuraha on 26 000 euroa. Apurahan saivat myös kuvataiteilijat Raija Marttinen ja Hanna Vahvaselkä.

Eteläsavolaisista kulttuuriorganisaatioista suurimman apurahan sai taidemusiikkiin keskittyvä kesätapahtuma Heinäveden Musiikkipäivät. Apurahan suuruus on 24 000 euroa. Apurahan saivat myös Muhasaaren Teatteri -yhdistys, Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys, Pyhien Sergein ja Hermanin veljeskunta, Rantasalmen puhallinorkesteri, Savonlinnan Oopperajuhlien kannatusyhdistys ja Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin kannatusyhdistys.

Tutkimusapurahan sai lääketieteen lisensiaatti Anna Simula väitöskirjatyöhön (12 000 euroa), ja musiikinopiskelija Lumia Simos sai apurahan pianon hankintaan (5 000 euroa).

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savoon myöntämien apurahojen kokonaissumma on 175 500 euroa.

Korjattu 14.2.2020 kello 10.25 Heinäveden Musiikkipäivien saama tukisumma. Aiemmin jutussa luki virheellisesti, että apuraha olisi 15 000 euroa.