1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. opiskelijaterveydenhuolto

Mikkeliin perustetaan YTHS:n toimipiste – Pieksämäelle ja Savonlinnaan opiskelijoiden terveydenhuolto yhteistyökumppaneilta

Taustalla on päätös tuoda ammattikorkeakouluopiskelijat terveydenhuollossa tasavertaisiksi yliopisto-opiskelijoiden kanssa.

opiskelijaterveydenhuolto
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS kyltti Tampereella
Kuvituskuva.Matias Väänänen / Yle

Ammattikorkeakoulut liittyvät ensi vuonna YTHS:n eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön piiriin.

Mikkeliin tulee uudistuksen jälkeen oma YTHS:n toimipiste. Opiskelijoiden terveydenhuolto kohenee myös Savonlinnassa ja Pieksämäellä, kun siellä asuvat opiskelijat pääsevät YTHS:n palveluiden piiriin.

Ensi vuoden alusta 95 prosenttia opiskelijoista on YTHS:n omien palvelupisteiden piirisssä. Loput opiskelijoista saavat hoitoa yhteistyökumppaneiden tuottamina.

Tällä hetkellä yliopisto-opiskelijoiden terveydenhuoltopalvelut on tuottanut YTHS ja ammattikorkeakouluopiskelijat ovat käyttäneet kunnan terveyspalveluita.

Asiakasmäärä kasvaa uudistuksessa huomattavasti. Yliopisto-opiskelijoita YTHS:n asiakkaina on noin 125 000 opiskelijaa, ammattikorkeakouluopiskelijoiden tullessa mukaan asiakasmäärä kasvaa 270 000 opiskelijaan.

Lue myös:

Yhdeksän uutta omaa toimipistettä ja lähipalveluita 52 paikkakunnalle – YTHS:n opiskelijamäärä kaksinkertaistuu nykyisestä

Lue seuraavaksi