Nuorgamin kylän vedenjakelussa ongelmia

Vedenjakelun ongelmat johtuvat todennäköisesti matalalla olevista pohjavesistä.

Vesikatkos
Vettä valuu vesihanasta.
Ongelma huomattiin keskiviikkona, jolloin ongelma saatiin tilapäisesti ratkaistua. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

UtsjokiNuorgamin kylän vedenjakelussa on ongelmia. Nuorgamin vedenottamon tuotto ei tällä hetkellä riitä kattamaan alueen kulutusta, mikä johtuu todennäköisesti matalalla olevista pohjavesistä, kerrotaan Inarin Lapin Vesi Oy:stä.

Ongelma huomattiin keskiviikkona, jolloin ongelma saatiin tilapäisesti ratkaistua. Veden tulo loppui kuitenkin kokonaan torstaina iltapäivällä. Yön aikana säiliöt täyttyvät, joten vettä on riittänyt vielä ainakin perjantaiaamuna. Todennäköistä kuitenkin on, että säiliö tyhjenee myös perjantain aikana.

Inarin Lapin Vedeltä ei osaa vielä sanoa, milloin ongelma saadaan korjattua. Yhtiö suositteleekin alueen asukkaita käyttämään vettä mahdollisimman vähän.

– Mikäli vesilähde ei ole kokonaan ehtynyt, veden riittävyyttä voi parantaa säännöstelemällä. Kokeilemme maanantaina kaivaa toisen vedenottokaivon ottoputkea esiin ja selvittää, voiko sen kautta saada paremmin vettä, Inarin Lapin Veden toimitusjohtaja Paulus Lepistö kertoo sähköpostitse.

Yhtiö toimittaa kaksi tuhannen litran vesisäiliötä K-market Nuorgamiin, mistä asukkaat voivat hakea vettä ilmaiseksi.

Juttua korjattu 14.2.2020 kello 9:46 Vedenjakelu ei ole poikki mutta siinä on ongelmia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).