Matkakeskuksen puhelimella maksettavat vessat tuomittiin Facebookissa – vessaan pitäisi päästä ilmaiseksi tai käteisellä

Yle kertoi eilen Jyväskylän Matkakeskuksen yleisistä vessoista, joihin pääsy maksetaan puhelimella.

yleiset vessat
Kuvakaappaus Yle Jyväskylän Facebook-sivulta.
Antti Seppälä / Yle

Yle Jyväskylän Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) vilkkaaksi virinnyt keskustelu Jyväskylän Matkakeskuksen vessamaksuista on ollut varsin yksimielistä: vessaan pitäisi päästä ilmaiseksi tai käteisellä.

Matkakeskuksen vessoihin pääsee soitamalla maksulliseen palvelunumeroon, jonka 1,25€ euron puheluhintaa pidettiin korkeana. Kommenteissa on viitattu siihen, että esimerkiksi Tokiossa, Irlannissa, New Yorkissa ja Floridassa vessaan pääsee maksutta.

Vessojen puhelinmaksu on johtanut siihen, että Matkakeskuksen ravintoloiden kysytyimpien tuotteiden joukkoon on noussut "mikä teillä on halvinta" – ravintoloilla kun on oltava asiakkailleen wc.

Yle kertoi Jyväskylän Matkakeskuksen puhelinsoitolla avattavista vessoista eilen. Matkakeskuksen kiinteistön omistaa Trevian Rahastot. Se osti kiinteistön viime kesänä.

Trevian Rahastojen kiinteistösijoitusjohtaja Risto Aro sanoo, että palautetta wc-maksuista on tullut "jonkin verran", ja että Trevian selvittää kolikkoautomaatin ja etäavauksen mahdollisuuksia.

Wc:n oven aukaisuohjekyltti.
0600-alkuiset puhelinnumerot ovat asiointipalvelunumeroita. Heli Kaski / Yle