Nimekkäät urheilijat antavat liikuntavinkkejä videoilla – liikuntavideoita on tehty Hattulassa, Janakkalassa ja Riihimäellä

Liikuntavinkkien antajina on monia nimekkäitä urheilun ja liikunnan osaajia, kuten jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen sekä olympiavoittajat Sami Jauhojärvi ja Lasse Virén.

kuntoliikunta
Liikunnanopettaja vetää liikuntatuntia peruskoulussa Helsingissä.
Liikuntavideoiden tavoitteena on saada kuntalaiset harrastamaan liikuntaa nykyistä enemmän.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Konstit ovat monet, kun kaupungit ja kunnat haluavat lisätä asukkaidensa liikuntaharrastuksia. Eri puolilla Suomea on kaikkiaan kymmenen paikkakuntaa ollut tuottamassa liikuntavideoita sohvaperunoiden liikuttamiseksi.

– Kaikkialla mietitään, miten julkisilla varoilla rakennetut liikuntatilat ja ulkoilureitit saataisiin paremmin ja tasaisemmin palvelemaan kaikkia asukkaita, kertoo Riihimäen liikuntapalvelupäällikkö Kati Hämäläinen-Myllymäki.

Kanta-Hämeestä mukana ovat Hattula, Janakkala ja Riihimäki. Näiden lisäksi tuottajina ovat olleet tekemässä Alajärvi, Ylitornio, Kannus, Vimpeli, Myrskylä, Vihti ja Lieksa.

Luvassa on vinkkejä ja neuvontaa

Kuntien yhteistyön ansiosta ilmaista liikuntaneuvontaa sisältävät videot pystyttiin toteuttamaan yhdessä nimekkäiden liikunta-alan osaajien kanssa.

Videoilla Lasse Virén antaa lenkkeilyvinkkejä ja Matti Mattsson uintiopetusta, Sami Jauhojärvi neuvoo hiihtäjiä, Janni Hussi antaa vinkkejä kotikuntoharjoitteluun, Veikka Gustafsson kertoo retkeilyvinkkejä ja Vimpelin Vedon Superpesisjoukkue johdattaa pesäpallon saloihin. Lisäksi Riihimäen kiekkosuuruus Jukka Jalonen jakaa kaupunkilaisille hyvän joukkuepelin neuvoja.

Liikuntaneuvontaa sisältävät videot julkaistaan kaupunkien ja kuntien verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla.