Hyvinvointiyhtymä haluaa ostaa keskussairaalan parkkitalon – toiminnalliset ja taloudelliset syyt taustalla

Lahden Pysäköinti Oy:n on halukas kauppoihin. Kaupungin konserni- ja tilajaosto käsittelee asiaa lähiaikoina.

Lahti
Sairaalan pysäköintimaksuautomaatti
Päijät-Hämeen keskussairaalassa on pysäköintialueiden lisäksi parkkitalo, jonka omistaa toistaiseksi Lahden Pysäköinti Oy.Sini Ojanperä / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä neuvottelee Lahden kaupungin kanssa sairaalaparkin ostamisesta.

Yhtymä on kiinnostunut Lahden Pysäköinti -yhtiön omistamasta Lahden Sairaalaparkki Oy:stä eli sairaalan pysäköintitalosta etupäässä toiminnallisista syistä. Talousjohtaja Antti Niemen mukaan yhtymän toiminta keskittyy keskussairaalan alueelle ja aluella olevien tilojen muunneltavuus omiin tarpeisiin on järkevää.

Kaupanhieronnan taustalla on myös taloudellisia syitä. Noin seitsemän vuoden ikäinen sairaalaparkki on hyvässä kunnossa, ja autopaikkoja siinä on 600. Viime vuonna sairaalaparkin toiminta tuotti voittoa noin 150 000 euroa.

– Joitain rahoitusjärjestelyjä tarvitaan kiinteistöyhtiön velkojen takia. Omistajavaihdoksella ei olisi varmaankaan vaikutuksia pysköintimaksuihin, arvioi talousjohtaja Niemi.

Hykyn tarkoituksena on hankkia omistukseensa sairaalaparkin kiinteistö, mutta jatkossakin Lahden Pysäköinti Oy vastaisi parkkitalon toiminnasta. Kiinteistössä on myös toimistotiloja, joissa yhtymän lisäksi vuokralaisena on Työterveys Wellamo.

Lahden konserni- ja tilajaosto käsittelee sairaalaparkin kauppaamista hykylle ensi viikolla. Hyvinvointiyhtymän hallituksen käsittelyyn parkkitalon hankinta on tarkoitus tuoda alkukesällä.