Pohjanmaalle tulossa 95 kiintiöpakolaista tänä vuonna – vastaanottohalukkuutta olisi enemmän kuin tulijoita

Pietarsaaren seutu, Mustasaari, Vaasan ja Kokkola ovat vastaanottavat kunnat. Pohjanmaan ELYstä arvioidaan, että pakolaiset tulevat syksyllä.

Pakolaiskiintiö
Stadshuset i Jakobstad i blekt vinterljus
Pietarsaaren seudulle ohjataan tänä vuonna eniten kiintiöpakolaisia. Alueella ollaan valmiita vastaanottamaan 55 pakolaista.Yle/Kjell Vikman

Pohjanmaan ELY-keskuksen alueen pakolaiskiintiöksi tälle vuodelle on vahvistettu (siirryt toiseen palveluun) 95 henkilöä.

Alueen kunnat olisivat olleet valmiita vastaanottamaan 170 kiintiöpakolaista. Koska heitä kuitenkin osoitetaan alueelle vähemmän kuin kunnat olisivat valmiita vastaanottamaan, Pohjanmaan ELY-keskus on priorisoinut vastaanottavat kunnat.

Kiintiöpakolaisia osoitetaan Pietarsaaren seudulle 55, Mustasaareen 10, Vaasaan 15 ja Kokkolaan 15.

Pakolaisten saapumista selvittää maahanmuuttovirasto. Pohjanmaan ELY-keskuksesta arvioidaan, että todennäköinen aikataulu heidän saapumiselleen on ensi syksy.

Pohjanmaan ELY-keskus on neuvotellut kuntien kanssa myös kuntien kansalaisuustoiveista. Pohjanmaan ELY:n alueella toivotaan eniten kongolaisia kiintiöpakolaisia. Kiintiöpakolaiset ovat perheellisiä tai aikuisia ihmisiä.

ELY-keskusten pakolaiskiintiöt vahvistaa Työ- ja elinkeinoministeriö.