1. yle.fi
  2. Uutiset

Sysmän isosta kouluinvestoinnista päätetään hiihtolomaviikolla

Sysmä on päättämässä pian lähihistoriansa suurimmasta investoinnista. Maanantai-iltana hanketta esitellään kuntalaisille.

Sysmä
Olavin toimintakeskus Sysmässä
Olavin toimintakeskus on yksi mahdollinen sijoituspaikka Sysmän uudelle koululle.Juha-Petri Koponen / Yle

Maanantai-iltana on vihdoin luvassa tietoa Sysmän tulevasta kouluinvestoinnista. Investointia on valmisteltu työryhmässä eikä väliaikatietoja ole juuri tihkunut.

Rakentamisasiat kuuluvat toimintaympäristövaliokunnalle, mutta asian käsittely on siirretty työryhmälle.

Sysmän kouluhanke-työryhmän puheenjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja Mika Järvinen (kok.) lupaa lisätietoa maanantaina, jolloin Teatteritalolla järjestetään kuntalaisinfo. Virallinen alkamisaika on ilmoitettu kunnan nettisivuilla kello 18, mutta Järvisen mukaan arkkitehti on paikalla kello 17.

Uuden koulun rakentamista on selvitetty useiden vaihtoehtojen pohjalta.

1) Uudisrakennus+ Kahvimylly+Olavin toimintakeskus

– Arkkitehtitoimisto Latva & Vaara on tehnyt hankesuunnitelman, joka sisältää Kahvimyllyn peruskorjauksen ja uudisrakennuksen. Hankesuunnitelman ensimmäinen vaihe on valmistunut kesäkuussa 2019. (siirryt toiseen palveluun) Arkkitehdin arvion mukaan Kahvimyllystä on mahdollisuus korjata turvallinen koulurakennus.

– Kahvimylly eli entinen puukoulu poistettiin koulukäytöstä 2013. Pohjolan kiinteistökartoitus Oy:n vuosi sitten tekemän kartoituksen mukaan rakennus pitäisi purkaa hirsirungolle saakka.

– Tainionvirran seurakunta on valmis myymään osuutensa Kahvimyllyn vieressä olevasta Olavin toimintakeskuksesta. Kauppahinta olisi 700 000 euroa. Summan seurakunta käyttäisi Pyhän Olavin kirkon kunnostukseen. Nykyiseen kirkkoherranvirastoon tulisivat päiväkodin tilat. Seurakunta haluaisi jäädä vuokralle tiloihin toukokuuhun 2021 saakka.

2) Uudisrakennus vanhan terveyskeskuksen tontille

3) Uudisrakennus tilaelementtikoulun lähelle Väihkylään

Sysmä on tehnyt päätöksen uuden koulukeskuksen rakentamisesta Väihkylään vuonna 2014.

4) Tilaelementtikoulun vuokrasopimuksen jatkaminen. Nykyinen sopimus päättyy 2022. Sopimusta on pidetty kunnalle kalliina.

Valtuuston pitäisi päättää koulun sijannista seuraavassa kokouksessaan 27.2.

Korjattu 27.2. klo 14:11 Tilaelementtikoulun vuokrasopimuksen kesto.

Kuuntele lisää: Onko sysmäläinen päätöksenteko avointa ja hyvän hallintotavan mukaista?

Lue seuraavaksi