Kannonkosken suunnitellusta tuulipuistosta tehty oikaisuvaatimus: päätöksenteossa ei ole kuultu kuntalaisia riittävästi

Oikaisuvaatimukset tekijät ovat sitä mieltä, että suunnitelmista ei tiedotettu asianmukaisesti ennen päätöksen tekoa joulukuussa.

Kannonkoski
Tuulimyllyjä Honkajoen tuulipuistossa.
Arkistokuva.Yle, MOT

Kannonkoskelle kaavailtu iso tuulipuisto on herättänyt ärtymystä kuntalaisissa. Tuulipuistosta jätettiin kunnanhallitukselle oikaisuvaatimus joulukuussa, sillä kuntalaiset kokivat, että joulukuussa tehty päätös tuulivoimapuiston perustamisesta sisälsi monia epäkohtia.

Kuntalaisten mielestä asiasta ei ole tiedotettu riittävästi ennen päätöksentekoa. Tuulivoimapuistohanke oli ollut vireillä vuoden verran ennen päätöksen tekoa joulukuussa 2019. Valituksessa osoitetaan myös tuulivoimapuiston kaavan käsittelyssä mutkien oikomista.

Oikaisupyyntöä käsitellään ensi maanantaina kunnanhallituksen kokouksessa. Kunnanjohtajan pohjaesityksenä on hylätä kaikki oikaisuvaatimukset.

Kuntalaiset ovat nyt aikeissa valmistella addressia, jolla vastustetaan tuulivoimaloiden rakentamista Kannonkoskelle.

Kannonkosken kunnanhallitus päätti joulukuussa käynnistää kaavamuutoksen, joka mahdollistaisi saksalaisyhtiön tuulivoimapuiston rakentamisen. Yhtiö on aikeissa rakentaa enintään 60, jopa 300 metriä korkeaa tuulivoimalaa noin 6000 hehtaarin metsäalueelle Kannonkoskella.

Kannonkosken kunnanjohtaja Markku Vehkaoja kertoi Ylelle joulukuussa, ettei hanketta hänen mielestään ole salailtu.

Lue lisää: Yrittäjien naapuriin kaavaillaan 300-metrisiä tuulivoimaloita, lähes Suomen suurimpia rakennelmia: "Elinkeinon lisäksi meiltä viedään koti"