1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huijaus

Kemin yhdyskuntatekniikan päivystysnumero on väärissä käsissä, kaupunki varoittaa huijausyrityksistä

Numeroa on käytetty vähintään kymmeniin epäilyttäviin puheluihin ympäri maata.

huijaus
Nainen katsoo puhelimen näyttöä.
Kemin kaupungilta varoitetaan, että vääriin käsiin päätynyttä puhelinnumeroa on käytetty ilmeisiin huijausyrityksiin.Henrietta Hassinen / Yle

Kemin kaupungin yhdyskuntatekniikan päivystysnumero on joutunut vääriin käsiin ja numeroa on käytetty kymmeniin ilmeisiin huijausyrityksiin.

Päivystysnumerosta 0400 690 388 on tullut puheluita, joissa on kyselty IP-osoitteita tai markkinoitu tietotekniikkaa huonolla englannin kielellä.

Numero toimii kuitenkin myös varsinaisessa tarkoituksessaan eli siihen voi soittaa katujen kiireisistä kunnossapidon ongelmista.

Numeron kaappaaminen paljastui perjantaina päivällä, kun epäilyttäviä puheluita saaneista yrityksistä soitettiin takaisin päivystysnumeroon ja puhelu tuli oikeaan osoitteeseen eli yhdyskuntatekniikan päivystykseen.

Kaupungin viestintäsuunnittelija Teija Laurinollin mukaan tiedossa on jo kymmeniä huijauspuheluita. Huijausyritykset ovat kohdistuneet pääosin yrityksiin.

Kemin kaupunki muistuttaa, että IP-osoitenumeroita ei ole syytä puhelimitse luovuttaa eivätkä niitä Kemin kaupunki tai muutkaan viralliset tahot pyydä. Ylipäätään kyseisestä päivystysnumerosta soitetaan hyvin harvoin kuntalaisille tai yrityksille.

Markkinointi- ja kyselypuhelut ovat johtaneet siihen, että päivystysnumero on aika ajoin ruuhkautunut takaisinsoittojen takia. Kuntalaiset voivat siis kuitenkin edelleen soittaa numeroon.

Kemi selvittää tilannetta yhteistyössä Telian kanssa.

Lue seuraavaksi