Äärioikeistolaisten epäillään suunnitelleen terrori-iskuja Saksassa – pidätettyjen joukossa on poliisi

Viranomaisten paljastama ryhmä halusi luoda Saksaan sisällissotaa muistuttavan tilanteen.

terrorismi
Poliisiaseman kyltti Frankfurtissa.
Pidätyksiä on tehty kuuden osavaltion alueella 13 eri kohteessa. Kuvituskuva.Ronald Wittek / EPA

Saksan poliisi on pidättänyt 12 äärioikeistolaista miestä, joita epäillään terrori-iskujen suunnittelemisesta. Poliisit iskivät 13 kohteeseen kuuden eri osavaltion alueella.

Viranomaisten mukaan miesten muodostama ryhmä suunnitteli hyökkäävänsä poliitikkoja, turvapaikanhakijoita ja muslimeja vastaan. Ryhmä ei ilmeisesti ollut vielä valinnut kohteitaan tarkemmin.

Syyskuussa perustetun ryhmän tavoitteena oli horjuttaa demokraattista järjestelmää ja yhteiskuntarauhaa sekä lopulta tuhota ne ja synnyttää Saksaan sisällissotaa muistuttava tilanne.

Epäillyt ovat olleet toisiinsa yhteydessä pääasiassa viestintäsovellusten avulla. He ovat kuitenkin tavanneet toisiaan myös henkilökohtaisesti.

Neljä pääepäiltyä suunnitteli iskujen tekemistä ja kahdeksan muuta pidätettyä olivat luvanneet ryhmälle rahaa ja aseita.

Kaikki epäillyt ovat Saksan kansalaisia. Pidätettyjen joukossa on muun muassa poliisi, joka pidätettiin aiemmin virastaan äärioikeistoyhteyksiensä vuoksi.

Lue myös:

Äärioikeiston antama tuki johti poliitikkojen eroihin Saksassa

Lehti: Äärioikeistolaiset kasvava ongelma Saksan armeijassa – erityisen paljon ääriajattelua on paljastunut erikoisjoukoissa

Saksassa juutalaisviha vahvistuu ja joukkomurha jäi vain yhden oven päähän – "Minulle sanotaan: Totu siihen"

Lähteet: Reuters, AFP