Thyssenkrupp Ylelle miljardien hissikaupoista: Emme kommentoi – Bloomberg: Kone nostanut tarjoustaan

Päätös tehdään helmikuun loppuun mennessä, sanoi Thyssenkruppin viestintäjohtaja Peter Sauer Ylelle perjantaina illansuussa.

yrityskaupat
ThyssenKruppin pääkonttori Essenissä.
Jos saksalainen Thyssenkrupp valitsee Koneen hissibisneksensä ostajaksi, Kone nousee alan ykköseksi koko maailmassa.Friedemann Vogel / EPA

Hissiyhtiö Kone on nostanut tarjoustaan saksalaisen monialayhtiö Thyssenkruppin hissitoiminnoista, kertoo uutistoimisto Bloomberg (siirryt toiseen palveluun).

Kone ja sijoitusyhtiö CVC Capital tarjoavat kaupasta nyt yli 17 miljardia euroa, media kertoo nimettömään lähteeseen nojautuen. Yhtiön kanssa kilpailee kolme sijoitusyhtiöiden ryhmittymää, joista kukin on tarjonnut noin 16 miljardia euroa.

Thyssenkruppin hallituksen odotettiin tekevän päätöksen kaupasta viime päivinä. Päätös on kuitenkin Bloombergin mukaan venynyt, koska hallituksen jäsenet puntaroivat vaihtoehtoja ja kamppailevat suosikkiensa puolesta, Bloomberg kertoo.

Thyssenkrupp ei perjantaina illansuussa halunnut kumota eikä vahvistaa Bloombergin tietoja.

– Prosessia emme kommentoi, sanoi Thyssenkruppin viestintäjohtaja Peter Sauer Ylelle.

– Päätös tehdään helmikuun loppuun mennessä, kuten olemme aiemmin kertoneet tammikuun lopussa yhtiökokouksessa ja tällä viikolla ensimmäisen neljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä.

Miljardit tarpeen Thyssenkruppille

Thyssenkruppille hissibisneksen myynnistä saatavat miljardit ovat tarpeen yhtiön muiden liiketoimintojen tervehdyttämiseksi.

Thyssenkrupp kertoi torstaina, että sen oikaistu liiketulos heikkeni selvästi tilivuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja yhtiön velkatilanne paheni entisestään. Samalla toimitusjohtaja Martina Merz kertoi päätöksen hissiliiketoiminnan myynnistä olevan lähellä.

 Martina Merz
Martina MerzFriedemann Vogel / EPA

Bloombergin mukaan Thyssenkruppin hallitusta huolettaa kilpailuviranomaisten suhtautuminen kauppaan.

Jos Kone valitaan ostajaksi, viranomaiset saattavat perehtyä kauppaan kuukausia ja jopa hylätä sen kilpailusyistä, Thyssenkruppin johdossa pelätään Bloombergin mukaan. Muut ostajaehdokkaat ovat sijoitusyhtiöiden ryhmittymiä.

Kauppa olisi Suomen historian kallein

Myöskään Kone ei perjantaina kommentoinut Bloombergin uutista.

Kaupasta on huhuttu pitkään. Kone vahvisti tammikuun lopussa, että se on tehnyt tarjouksen Thyssenkruppin hisseistä. Koneen mukaan yhtiöt täydentäisivät toisiaan muun muassa maantieteellisesti.

Jos kauppa toteutuu, se olisi Suomen historian kallein yrityskauppa ja nostaisi Koneen maailman hissiliiketoiminnan ykköseksi.

Lue lisää:

Thyssenkrupp päättää hissiliiketoimintojen myynnistä helmikuun loppuun mennessä

Viisi kysymystä Suomen historian suurimmasta yrityskaupasta: Voiko Koneen kauppa tyssätä korkeaan hintaan tai Saksan ay-liikkeeseen?

Kone vahvistaa: Olemme tehneet tarjouksen Thyssenkruppin hisseistä – Kauppa vahvistaisi yhtiötä maantieteellisesti ja toisi digivoimaa