Ranskan terveysministeri nousee pormestarikisaan paikkaamaan seksivideoskandaalin vuoksi pudonnutta ehdokasta

Seksivideon vuoti julkisuuteen venäläistaiteilija, joka kertoo halunneensa paljastaa perhearvoilla ratsastavan Benjamin Griveaux'n tekopyhyys.

Ranskalaiset poliitikot
Ranskan terveysministeri Agnès Buzyn.
Ranskan terveysministeri Agnès Buzyn.AOP

Ranskassa terveysministeri Agnès Buzyn kertoi sunnuntaina tavoittelevansa Pariisin pormestaruutta maaliskuun vaaleissa.

Buzyn paikkaa kisasta luopunutta Benjamin Griveauxia. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tukema pormestariehdokas luopui perjantaina ehdokkuudestaan sen jälkeen kun sosiaaliseen mediaan oli vuodettu seksivideo.

Videolla esiintyy masturboiva mies, jonka väitetään olevan Griveaux. Videossa näkyy myös tekstikaappauksia härskeistä tekstiviesteistä, joiden lähettäjäksi väitetään hallituksen ex-tiedottajaa.

Videon vuosi julkisuuteen venäläinen performanssitaiteilija Pjotr Pavlenski, joka asuu nykyään Pariisissa. Pavlenskin mukaan häntä ärsytti perhearvoja toistuvasti esiin tuoneen Griveaux'n tekopyhyys, minkä vuoksi hän päätti vuotaa videon.

Poliisi otti Pavlenskin kiinni lauantaina epäiltynä uutenavuotena tapahtuneesta tappelusta. Sunnuntaina poliisi kertoi, että he ovat ottaneet kiinni myös Pavlenskin tyttöystävän, jonka on epäilty vastaanottaneen videon.

Ranskalaisen radiokanavan RFI:n mukaan Pavlenskin epäillyn väkivaltarikoksen tutkinta on laitettu hetkeksi hyllylle, jotta poliisi voi kuulustella häntä videon vuotamiseen liittyen.

Pavlenskia ja tämän tyttöystävää epäillään muun muassa yksityisyyden suojan loukkaamisesta ja seksuaalisävytteisten kuvien levittämisestä ilman suostumusta.

Griveauxin vetäytymistä pormestarikisasta on pidetty käänteentekevänä Ranskassa, jossa poliitikkojen seksi- ja suhdeskandaalit on usein kuitattu yksityiselämän asioina.

Buzyn kohtaa kisassa nykyisen sosialistipormestari Anne Hidalgon, joka on johtanut mielipidemittauksia.

Lue myös:

Seksivideo kaatoi Macronin puolueen pormestariehdokkaan – videon vuotanut venäläinen halusi paljastaa perhearvoilla ratsastavan tekopyhyyden

Lähteet: AFP