Hyppää sisältöön

Kiinteistöpalvelualalle neuvottelutulos, mekaanisen metsäteollisuuden työkiistan sovittelu jatkuu tiistaina

Kiinteistöpalvelualan työkiistan osapuolten vastausta odotetaan maanantaina.

Kuvituskuva. Kuva: Jaana Polamo / Yle

Kiinteistöpalvelualan työkiistassa on saatu aikaiseksi neuvottelutulos, kertoo työntekijäjärjestö PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen Twitterissä.

Osapuolten vastausta odotetaan maanantaina. Rönni-Sällinen kertoo STT:lle, että PAMin hallitus on koolla puolenpäivän aikoihin.

Ennakkotiedoista poiketen PAM ja työnantajapuolta edustanut Kiinteistötyönantajat eivät tavanneet sunnuntaina valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingin Bulevardilla vaan neuvottelivat keskenään. Rönni-Sällinen kuitenkin kertoo, että osapuolet olivat yhteydessä sivutoimiseen sovittelijaan Janne Metsämäkeen sunnuntain aikana.

Osapuolet olivat lauantaina koolla Bulevardilla Metsämäen johdolla. Sovittelu päättyi tuolloin hieman puolenyön jälkeen.

– Alkoi se eilen etenemään hitaasti mutta varmasti, Kiinteistötyönantajien toimitusjohtaja Pia Gramén kommentoi.

Kiinteistötyönantajat käsittelee neuvottelutulosta maanantaina aamupäivän aikana.

PAM on ilmoittanut kiinteistöpalvelualan lakoista, joista ensimmäiset alkaisivat tiistaina, jos alalle ei saada sopua.

Lakkolistalla on monia kohteita Lapissa, Kainuussa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaan maakunnissa. Lakon alkaminen osuisi koulujen hiihtolomaviikkosyklin alkuun.

Mekaanisen metsäteollisuuden työkiistan sovittelu jatkuu tiistaina

Teollisuusliitto ja Metsäteollisuus jatkavat jälleen tiistaina mekaanisen metsäteollisuuden työkiistan sovittelua. Muun muassa valtakunnansovittelijan toimisto tviittasi sunnuntaina ennen iltaseitsemää, että sovittelu oli sunnuntain osalta päättynyt ja seuraavan kerran kokoonnutaan tiistaiaamuna kymmeneltä.

Teollisuusliitto hylkäsi työkiistan edellisen, keskiviikon ja torstain välisenä yönä annetun sovintoehdotuksen, joka olisi kelvannut Metsäteollisuudelle.

Työtaistelutoimet sahoilla sekä vaneri- ja liimapuutehtailla jatkuvat Teollisuusliiton mukaan 8. maaliskuuta saakka, jos sopua ei synny.

Aiemmassa ehdotuksessa Teollisuusliitto oli tyytymätön kiky-tunteja korvaavaan ratkaisuun, vaikka järjestön mukaan hylätyssä esityksessä olisi ollut palkkaratkaisun kannalta "hyviäkin piirteitä".

Korjaus klo 20.26: Metsäteollisuuden työkiistan sovittelu jatkuu tiistaina, ei maanantaina.

.
.