Kiinassa koronaviruksen kuolonuhrien määrä taittui ensimmäistä kertaa päiväkausiin

Lähes 1 800 ihmistä on kuollut virukseen Manner-Kiinassa.

koronavirus
Lääkäri ottaa virustestin kuumeiselta potilaalta Kiinassa.
Kiinalaislääkäri otti virusnäytettä naispotilaalta viime keskiviikkona. Koronavirus on tappanut Kiinassa lähes 2 000 ihmistä.Wang Yanbing / EPA

Kiinan terveysviranomaiset kertovat koronavirukseen kuolleen 105 ihmistä eilisen jälkeen. Näistä 100 on kuollut viruksen ydinalueella Hubein maakunnassa.

Koko Manner-Kiinassa virukseen on kuollut nyt ainakin 1 770 ihmistä.

Kuolonuhrien määrän kasvu taittui ensimmäistä kertaa useisiin päiviin. Kuolemantapauksia on tähän asti ollut päivä päivältä enemmän jo parin viikon ajan. Eilisessä raportissa kerrottiin tautiin kuolleen edellispäivän jälkeen 142 ihmistä, joista 139 Hubeissa.

Varhain maanantaina kerrotussa tilannepäivityksessä kerrottiin vahvistettuja uusia tartuntoja olevan 2 048 koko maassa. Jälleen valtaosa tartunnoista, 1 933 tapausta, on todettu Hubein maakunnassa.

Yhteensä Manner-Kiinassa on vahvistettu yli 70 500 koronavirustartuntaa.

Uusien tartuntojen määrä laski kolmena peräkkäisenä päivänä, mutta nyt Kiinassa vahvistettiin noin 40 tartuntaa enemmän kuin eilisessä raportissa.

Pekingiin saapujat omatoimikaranteeniin

Viruskriisin keskiössä olevan Hubein maakunnan ulkopuolella uusien tautitapausten määrä on ollut vähenemään päin. Kiinan terveysviranomaisten mukaan tämä on merkki siitä, että tilanne on rauhoittumassa.

Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kuitenkin varoitti, että on mahdotonta ennustaa, mihin suuntaan tilanne kehittyy. WHO on myös pyytänyt Kiinaa kertomaan lisää yksityiskohtia siitä, kuinka diagnoosit on tehty.

Tedros kertoi Twitterissä, että ulkomaalaisia asiantuntijoita on saapunut Pekingiin, ja he kokoustavat kiinalaisten kollegojen kanssa virustilanteesta.

Kiinalaisviranomaiset ovat asettaneet noin 56 miljoonaa ihmistä karanteeniin Hubein maakunnassa ja sen pääkaupungissa Wuhanissa. Vaikka valtionhallinto on vakuuttanut tilanteen olevan hallinnassa, Hubein viranomaiset ilmoittivat sunnuntaina uusista liikkumarajoituksista.

Pekingin hallinto on puolestaan valtionmedian mukaan ottanut käyttöön säännöksen, joka vaatii pääkaupunkiin tulevia ihmisiä asettamaan itsensä karanteeniin 14 päiväksi.

Karanteenilaivalla sairastuneista 40 on yhdysvaltalaisia

Japanissa karanteeniin asetetun Diamond Princess -risteilylaivan 40 yhdysvaltalaismatkustajaa on sairastunut koronavirukseen, kertoivat yhdysvaltalaisviranomaiset sunnuntaina. Matkustajien joukossa on lähes 400 yhdysvaltalaista.

Aluksella oli todettu sunnuntaihin mennessä yhteensä 355 tartuntaa. Laivalla oli Japaniin saapuessa 3 700 ihmistä, ja heistä yli 1 200 on testattu viruksen varalta.

Risteilylle osallistui useita kansainvälisiä matkustajia. Ainakin Yhdysvallat, Kanada, Italia, Etelä-Korea ja Hongkong ovat kertoneet tarjoavansa evakuointilentoja kansalaisilleen, jotka ovat olleet jumissa karanteeniin asetetulla risteilyaluksella helmikuun alusta lähtien.

Varhain maanantaina useita satoja Yhdysvaltojen kansalaisia lähti kahdella evakuointilennolla takaisin kotimaahansa. Perille päästyään he joutuvat todennäköisesti uuteen kaksiviikkoiseen karanteeniin.

Lue myös:

Koronaviruksen uhriluku jatkaa kasvuaan Kiinassa, mutta sairastuneiden määrän kasvu taittui – THL: Mahdollisuus laajemmalle leviämiselle jatkuu pitkään

Useat maat evakuoivat matkustajiaan karanteenilaivalta – brittimatkustajat kokevat tulleensa maansa hylkäämiksi

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan