1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjanmaa

Myrsky pyyhki Pohjanmaan rannikon yli illan ja yön aikana

Esimerkiksi Vaasassa mitattiin tuulennopeudeksi puuskissa 28,4 metriä sekunnissa. Pelastuslaitoksella on nelisenkymmentä tehtävää. Myrsky kaatoi puita, sähköjä oli poikki enimmillään 2700 Vaasan Sähkön asiakkaalta.

Merivesi voi tänään nousta hyvin korkealle kovan lounaistuulen myötä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Sunnuntain ja maanantain välinen myrsky työllisti on työllistänyt pelastusviranomaisia pohjalaismaakunnissa. Myrsky rantauti Pohjanmaan rannikolle noin puoli yhdeksän jälkeen alueelle. Myrsky katkoi sähköjä muun muassa Kristiinankaupungista, Närpiöstä, Mustasaaresta ja Vaasasta. Esimerkiksi Vaasan Sähköverkon asiakkaista enimmillään 2700 oli ilman sähköä.

Pelastusviranomaisilla oli myrskystä johtuvia tehtäviä illan aikana nelisenkymmentä. Pääasiassa tehtävät olivat puiden raivaamisia ja irroneiden kattopeltien kiinnittämistä.

-Myrsky oli aikalailla tavanomainen. Tehtäviä oli muutaman tunnin aikana jokunen kymmen, noin 40. Vakavaa tuhoa tai ihmisille vaaraa myrsky ei aiheuttanut, summaa Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ismo Ojala.

Tänä aamuna pelastusviranomaiset ovat jo normaalivalmiudessa. Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan,että ennakko-odotukset myrskystä olivat pahemmat kuin mikä sitten toteutui.

Korkean meriveden aiheuttamista ongelmista ei ole vielä tullut ilomituksia. Vesi käväisi Vaasassa ilta kymmeneltä metrin normaalitasoa ylempänä. Vesi on edelleen korkealla.