Asunnonomistaja joutui murtomiesten pahoinpitelemäksi Kemissä – poliisi kaipaa havaintoja kahdesta asuntomurrosta

Asuntomurtojen lisäksi virkavaltaa on työllistänyt viikonloppuna pahoinpitelyt ja rattijuopumukset.

poliisi
Poliisi-teksti poliisin vaatteessa
Poliisilla on ollut Meri-Lapissa kiireinen viikonloppu. Virkavaltaa on työllistänyt asuntomurrot, pahoinpitelyt ja rattijuopumukset.Jouni Immonen / Yle

Kemissä on murtauduttu Oklaholmankadulla sijaitsevaan asuntoon lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello kolmen aikaan. Asunnonomistaja joutui useamman henkilön pahoinpitelemäksi. He ehtivät poistua paikalta ennen poliisin tuloa.

Ansakadulla sijaitsevaan omakotitaloon murtauduttiin torstain ja perjantain välisenä yönä. Talosta vietiin vaatteita ja auton avaimet.

Murtautujat ottivat avaimilla luvatta käyttöön pihalla olleen Audin. Autossa ei ollut rekisterikilpiä. Audi on vuoden 2009 vuosimallia ja väriltään musta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista numeroon 0295466156 tai meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Pahoinpitelyitä ravintoloissa ja yksityisasunnossa

Viikonloppuna Meri-Lapissa tapahtui useita pahoinpitelyjä. Poliisi selvitteli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kauppakadulla sijaitsevassa ravintolassa tapahtunutta nujakointia. Kaksi miestä oli pahoinpidellyt entuudestaan tuntemaansa kolmatta miestä.

Hätäkeskukseen tehtiin perjantain ja lauantain välisenä yönä ilmoitus, että aikuinen poika oli pahoinpidellyt isäänsä nyrkein Kemissä Ristinkankaalla. Poliisipartion tullessa paikalle isäntä kertoi kaatuneensa portaissa ja kielsi, että mitään pahoinpitelyä olisi tapahtunut. Poliisi jatkaa asian selvittämistä pahoinpitelynä.

Torniossa oli tapeltu Hallituskadulla sijaitsevan ravintolan edessä perjantai-iltana. Kaksi miestä oli yhteistuumin töninyt ja lyönyt kolmatta miestä. Ravintolan järjestyksenvalvoja oli puuttunut tilanteeseen, kun uhria oli lyöty kasvoihin.

Molemmat pahoinpitelystä epäillyt miehet toimitettiin Kemin poliisivankilaan selvittämään asioita. Uhria töninyttä miestä epäillään lievästä pahoinpitelystä ja lyöjää pahoinpitelystä.

Rattijuoppoja laajalla ikäskaalalla; nuoresta naisesta ikämieheen

Tämän lisäksi Torniossa ja Kemissä jäi kiinni useampia rattijuoppoja viikonlopun aikana.

Vanhalla Pirkkiöntiellä 67-vuotias rattijuoppo oli ajanut ojaan lauantai-iltana. Ulosajopaikan läheisyydestä tavoitettu mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Nuori nainen oli puolestaan ajanut ojaan mopoautollaan Pirkkiöntien ja Röyttäntien risteyksessä. Neitokaisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Torniossa Teollisuustiellä poliisin haaviin lauantaina jäänyttä 50-vuotiasta miestä epäillään huumerattijuoppoudesta ja kortitta ajosta.

Poliisi tarkasti Kemissä huoltoasema Neste Lapintuuleen tulleen kuljettajan kunnon perjantaina aamupäivästä. Poliisin entuudestaan tunteman 47-vuotiaan miehen huumausainepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

18.2. klo 9.13 Korjattu Ansalankatu Ansakaduksi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).