1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. myrskyt

Pohjois-Pohjanmaalla vältyttiin myrskytuhoilta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä – Perämerellä kuitenkin Suomen suurimpia myrskylukemia

Raahen Nahkiaisessa mitattiin puuskissa 30 metriä sekunnissa ja Oulun kohdalla taas merivesi nousi lähes 150 senttimetriin.

Kuva: Yle

Suomen sunnuntai-illasta lähtien saavuttanut talvimyrsky on jäänyt vaikutuksiltaan vielä vähäiseksi Pohjois-Pohjanmaalla.

Pelastuslaitoksella ei ollut yön aikana yhtään myrskyyn liittyvää tehtävää. Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli varauduttu valmiustason nostoon, mutta se peruttiin illalla uusimpien sääennusteiden vuoksi.

Myös Oulun energiassa oli varauduttu myrskyyn lisätyövoimalla, mutta yhtiön alueella ei ollut ainuttakaan sähkökatkoa yöllä.

Elenian viestinnässä kerrotaan yhdestä sähkökatkosta sunnuntai-iltana. Maanantaina aamukuuden aikaan Pohjois-Pohjanmaalla oli kaikkien sähköyhtiöiden alueella sähköttä alle kolmekymmentä taloutta, joista suurin osa Tyrnävällä ja muutama Kalajoella.

Myrsky vaikuttikin Pohjois-Pohjanmaalla ennen kaikkea merellä.

Merivesi nousi paikoin Oulun edustalla noin 150 senttimetriin, Kemissä lähes samoihin lukemiin. Raahen kohdalla vedenkorkeus oli huipussaan noin 120 senttimetrissä.

Raahen Nahkiaisessa mitattiin tuulta puuskassa 30 metriä sekunnissa, joka oli suurin lukema Suomen merialueilla.

Tuulet kuitenkin osin loivenivat maa-alueelle tullessaan, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Tuuli nousi puuskissa paikoin 22 metriin sekunnissa.

Koillismaa on ollut tuulisinta aluetta, Kuusamon Rukalla mitattiin viime yönä tuulta puuskassa 26 metriä sekunnissa. Koillismaalla kovia puuskia voi olla vielä maanantaiaamuna, mutta ne rauhoittuvat aamupäivään mennessä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli voi olla vielä varsinkin merellä voimakasta maanantaipäivän aikana. Kovaa puuskaista tuulta voi olla Pohjois-Pohjanmaalla myös illalla ja yöllä.

Suomessa maa-alueilla voimakkaimmat tuulet ovat olleet Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)