Nuorgamin vedenjakelu toimii taas

Inarin Lapin Vesi Oy ei ole saanut viikonlopun aikana ilmoituksia, joiden mukaan kiinteistöihin ei olisi tullut vettä.

vesihuolto
Vettä tulee kraanasta lasiin.
Jatkossa veden pitäisi riittää, sillä yhtiö on saanut alueelle puhdasvesisäiliöauton, jolla voidaan tarvittaessa pumpata ja kuljettaa talousvettä Utsjoelta tai Ivalosta Nuorgamiin. Kuvituskuva.Sasha Silvala / Yle

UtsjokiNuorgamin vesitilanne on helpottanut viikonlopun aikana. Inarin Lapin Vesi Oy ei ole saanut viikonlopun aikana ilmoituksia, joiden mukaan kiinteistöihin ei olisi tullut vettä.

Yhtiön mukaan viime viikolla havaittu veden loppuminen on näin ollen voinut johtua yksittäisestä kulutuspiikistä. Toinen vaihtoehto on, että alueen asukkaat ovat noudattaneet yhtiön antamaa vedensäästökehotusta, jolloin vesi on saatu niukkuudesta huolimatta riittämään.

Jatkossa veden pitäisi riittää, sillä yhtiö on saanut alueelle puhdasvesisäiliöauton, jolla voidaan tarvittaessa pumpata ja kuljettaa talousvettä Utsjoelta tai Ivalosta Nuorgamiin.

Yhtiö kertoo selvittävänsä mahdollisuuksia Nuorgamin vedenottamon kaivon parantamiseksi, jotta vastaavilta vedenjakelun ongelmilta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).