Kajaanin Timperintien elokuvastudiolle etsitään kuumeisesti uusia tiloja – Marko Karvonen: "Elokuvantekijät ovat todella tykänneet näistä tiloista"

KAOlla on pohdittu, onko studion ylläpitäminen alunperinkään oppilaitoksen tehtävä.

Suurin haaste on löytää uudet tilat isolle erikoistehosteseinälle, eli greenscreenille. Arkistokuva. Kuva: Marko Karvonen

Kajaanissa on maailmanluokan elokuvastudio, mutta siltä uhkaa mennä tilat alta.

Kainuun ammattiopiston Timperintien tiloihin on rakennettu viime vuosina korkeatasoinen ja monipuolinen elokuvastudio, jossa on kuvattu esimerkiksi Rendel -supersankarielokuvia.

– Elokuvantekijät ovat todella tykänneet näistä tiloista, sillä täällä on yhdessä pisteessä tilat tuotantotoimistoille, lavasteille ja puvustamollekin, sanoo KAOn koordinaattori Marko Karvonen.

Nyt KAO on luopumassa Timperintien tiloista, eikä elokuvastudiolle ole vielä uutta paikkaa. Suurin haaste on studion 25 kertaa 5 metrinen erikoistehosteseinä, eli greenscreen, joka vaatii suuren tilan.

Ihan vielä ei ole silti hätää, sillä elokuvastudio vuokraa tiloja kaupungilta kunnes uudet tilat löytyvät. Rehtori Raimo Sivosen mukaan KAOlla on pohdittu sitäkin, onko studion ylläpitäminen alunperinkään oppilaitoksen tehtävä.

– Tämä on mielestäni Kajaanin ja koko Kainuun elinkeinotoimintaa.Ottaisimme tähän mielellämme yhteistyökumppaneita, Sivonen sanoo.

Kainuun ammattiopisto on poistanut viime vuosina käytöstä noin kolmanneksen aiemmista tiloistaan.

– Koulujen tilojen käyttö on yleisesti hyvin tehotonta ja siihen on nyt yritetty saada ratkaisua. Minulla on mielikuva, että olemmetässä myös onnistuneet, Sivonen sanoo.

Tiloista hankkiudutaan eroon taloudellisista syistä. Sivosen mukaan asiaan vaikuttavat muun muassa opiskelijamäärien lasku sekä koulutuksen uudistuminen. Oppilaitos ei enää tarvitse niin paljon tiloja, sillä opintoja tehdään enemmän muun muassa työpaikoilla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)