1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Savo

Heli Järvinen: Etelä-Savon molemmat sairaanhoitopiirit osaksi Kuopion yliopistollista sairaalaa

Kansanedustaja Heli Järvinen (vihr.) kannattaa Etelä-Savon molempien sairaanhoitopiirien liittymistä Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Vihreiden kerimäkeläinen kansanedustaja Heli Järvinen kannattaa Etelä-Savon sairaanhoitopiirien liittymistä Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Järvisen mukaan liittyminen osaksi yliopistoyksikköä turvaisi hoitoketjun perusterveydenhuollosta erikoissairaanhoitoon.

Lisäksi se helpottaisi ammattilaisten palkkausta alueelle. Nyt lääkärit joutuvat lähtemään Etelä-Savon alueelta muualle erikoistumista varten. Osana Kuopion yliopistollista sairaalaa osa erikoistumispalveluista olisi mahdollista järjestää Etelä-Savon alueella.

Myös Itä-Savon Sosterin jäsenkuntien näkemys on, että Kuopion yliopistollinen sairaala turvaisi Savonlinnan palvelut. Etelä-Savon Essoten hallitus on puolestaan linjannut, että vaativa kirurgia ei ole pelkästään yliopistosairaalan tehtävä.

Tällä hetkellä Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ostaa Kuopiosta palveluja 10 miljoonalla eurolla ja Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Essote 20 miljoonalla eurolla vuosittain.

Lisää aiheesta:

Kamppailu sairaaloiden yhteistyösuunnista poikii mielenilmauksen – Savonlinnan seudulla toivotaan Kuopiosta turvaa

Essote haluaa puolustaa vaativien leikkausten säilyttämistä nykymuodossaan Keski-Suomen keskussairaalassa