Salibandyliigan sarjapaikastaan taisteleva Welhot etsii uutta päävalmentajaa ensi kaudeksi

Joukkueella on vielä pienet mahdollisuudet välttää liigakarsinnat.

SB Welhot (miesten salibandy)
Welhot ottelussa TPS:aa vastaan
Welhot kamppailee välttääkseen sarjakarsinnan.Keijo Salokangas / Yle

Salibandyliigassa pelaava kuopiolainen Welhot hakee uutta päävalmentajaa. Tällä kaudella päävalmentajana toimii aiemmilla kausilla kakkosvalmentajana ollut Pasi Purhonen.

– Verkot on vesillä. Piirit ovat kuitenkin kohtalaisen pienet ja on tietoa että ketkä on päteviä valmentajia ja ketkä on mahdollisesti saatavilla, sanoo Purhonen.

Hän itse aikoo jatkaa Welhojen organisaatiossa jossakin tehtävässä.

Kun salibandyliigan runkosarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta, Welhot on sarjassa sijalla 12, mikä tarkoittaa paikkaa sarjakarsinnoissa. Suora säilyminen sarjassa vaatisi nousua yhtä sijaa ylemmäs. Welhoilla on kolme pistettä vähemmän kuin 11. sijalla olevilla Tiikereillä.

Welhot kohtaa vielä sarjassa alempana olevan Steelersin sekä sarjakärjessä olevan Classicin. Sarjakärjeltä pisteenkin ottaminen vieraissa olisi kova temppu.

Voitolla Steelersistä Welhot voi nousta tasapisteisiin Tiikereiden kanssa, mutta samalla Welhojen pitäisi saada parannettua maalieroaan eivätkä Tiikerit saisi ottaa pisteitä jäljellä olevista kahdesta ottelustaan.

– Steelersistä olisi se voitto pakko ottaa ja mielellään vielä suht koht reilusti, että saataisiin sitä maalieroa suotuisammaksi. Samaan aikaan on toiveita Inkkareiden [Westend Indians] suuntaan että pystyisivät Tiikerit voittamaan isoin luvuin, pohtii Purhonen.