47 vuotta kateissa ollut amerikkalainen luokkasormus löytyi mystisesti Suomesta – Tarina leviää nyt maailman medioissa

Turkulainen levyseppähitsari löysi sormuksen metsästä kuukausi sitten.

Ulkomaat
Marko Saarinen löysi sen kaarinalaisesta metsästä Varsinais-Suomesta.
Marko Saarinen löysi sen kaarinalaisesta metsästä Varsinais-Suomesta.Marko Saarinen

Kansainvälisissä medioissa leviää tarina Suomesta löytyneestä amerikkalaisesta luokkasormuksesta.

Mainen osavaltiossa Brunswickin kaupungissa asuva Debra McKenna kadotti poikaystävältään lahjaksi saamansa luokkasormuksen ystävänpäivänä vuonna 1973.

Lähes puoli vuosisataa myöhemmin, tämän vuoden tammikuussa, levyseppähitsaaja Marko Saarinen löysi sen kaarinalaisesta metsästä Varsinais-Suomesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kukaan ei tiedä sitä, miten sormus on päätynyt suomalaisen pikkukaupungin metsään. McKenna sanoo unohtaneensa sormuksen Mainen osavaltiossa sijaitsevan liikkeen vessaan.

Hän kertoo edesmenneen miehensä Shawn McKennan työskennelleen Suomessa 1990-luvulla, mutta sormus oli silloin ollut jo pitkään kadoksissa, eikä Shawn McKenna käynyt hänen leskensä mukaan lähelläkään Kaarinaa, paikallinen sanomalehti kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Saarinen löysi sormuksen metallinpaljastimella ja otti pian sen jälkeen yhteyttä Mainen osavaltioon Morse High Schoolin, jonka logo sormuksessa oli.

Marko Saarinen löysi sen kaarinalaisesta metsästä Varsinais-Suomesta.
Marko Saarinen

He selvittivät pian kenelle sormus kuului, ja Saarinen lähetti sen Debra McKennalle. McKenna sanoo olevansa kiitollinen siitä, että sormus löytyi.

Asiasta ovat uutisoineet The Guardian (siirryt toiseen palveluun), The Washington Post (siirryt toiseen palveluun), The New York Times (siirryt toiseen palveluun). Lisäksi siitä ovat raportoineen uutistoimistot, kuten Associated Press.