1. yle.fi
  2. Uutiset

Lippumäen tekojää kärsii edelleen teknisistä ongelmista – pikaluistelun SM-kisajärjestäjät huolissaan

Jäätä ei saada jäädytettyä täydellä teholla.

Kuopio
Luistelijoita Lippumäen tekojääradalla Kuopiossa.
Lippumäen tekojäärata. Arkistokuva tammikuulta.Keijo Salokangas / Yle

Maaliskuun ensimmäiseksi viikonlopuksi Kuopioon suunnitellut pikaluistelun SM-kilpailut voivat olla vaakalaudalla. Kuopion Luisteluseura on huolissaan siitä, saadaanko Lippumäen tekojääradan koneisto toimimaan täydellä teholla helmikuun aikana.

Lippumäen tekojäärata on ollut välillä suljettuna. Koneisto on takkuillut ja tällä hetkellä kolmesta jäädytykseen liittyvästä sähkömoottorista kaksi on huollossa. Vajaalla teholla koneiston teho ei riitä kentän jäädytykseen lämpötilan ollessa nollan yläpuolella.

KuLS odottaa SM-kisoihin jopa sataa luistelijaa. Lopullinen päätös kilpailujen pitämisestä tehdään helmi-maaliskuun vaihteessa.

Lippumäen tekojääradan jäädytyspulmat ovat kiusallisia Kuopion kaupungille. Alun perin rata piti saada käyttöön jo syksyllä 2018, mutta noin kolmen miljoonan euron urakan saanut yhtiö Oteran sai toimitettua jäädytyslaitteiston vasta viime syksynä.

Nyt kaupunki on sopinut urakoitsijan kanssa, että laitteistolle tehdään mitoitustestit ensi syksynä. Laitteistolla on viiden vuoden takuu, joten kaupunki on luottavainen siihen, että Lippumäen tekojäärata saadaan jossain vaiheessa toimimaan kunnolla.

Lue seuraavaksi