Ammattiopisto Samiedussa alkaa ensihoitajakoulutus – toisen asteen yhteishaku starttaa

Kevään yhteishaku toisen asteen ammatilliseen koulutukseen ja lukiohin päättyy 10. maaliskuuta.

yhteishaku
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Kuvituskuva. Yle

Toisen asteen yhteishaku eli haku lukioiden ja ammattiopistojen koulutuksiin alkaa tänään tiistaina.

Ammattiopisto Samiedun yhteishaussa voi hakea nyt ensimmäistä kertaa perustason ensihoitajakoulutukseen. Perustason ensihoitajat työskentelevät valmistuttuaan esimerkiksi päivystysyksiköissä sekä akuutti- ja leikkausosastoilla.

Etelä-Savon ammattiopistossa Esedussa on haettavana 563 opiskelupaikkaa Mikkelissä ja Pieksämäellä. Samiedu odottaa yhteishaun tuovan noin 200 uutta nuorta opiskelijaa.

Valtaosa Esedun opiskelupaikoista on Mikkelissä, jossa eniten opiskelupaikkoja on merkonomin, lähihoitajan, autoalan ja rakennusalan tutkintoihin. Amiksen valikoimassa on 15 eri tutkintoa.

Esedun toisella opiskelupaikkakunnalla Pieksämäellä aloituspaikkoja kevään haussa on 127. Pieksämäellä on kymmenen eri alan tutkintoa, ja eniten aloituspaikkoja on metsäkoneenkuljettajan koulutukseen.

Kevään yhteishaku toisen asteen ammatilliseen koulutukseen ja lukiohin päättyy 10. maaliskuuta. Kevään valtakunnallinen yhteishaku on suunnattu peruskoulunsa päättäneille ja vailla ammatillista tutkintoa oleville.

Ensisijainen hakuväylä ammatillisessa koulutuksessa on nykyisin jatkuva haku, mitä kautta viime vuonna esimerkiksi Samieduun tuli tutkinto-opiskelijaksi lähes 1000 opiskelijaa.