1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Oikeusministeriö tyrmää arvostelun, Suomessa on 511 uutta tartuntaa, Israelissa avataan jo ravintoloita

Päivitämme tähän juttuun uusimmat tiedot koronaviruksen tilanteesta.

koronavirus
Työntekijä siirtelee sairaalasänkyjä sänkyjä valmistavassa tehtaassa Tshekeissä.
THL on esitellyt arvionsa tautitilanteen etenemisestä. Arviossa tartuntamäärät voisivat olla huhtikuussa jopa 2 600–11 200. Kuva on sairaalavuoteita valmistavalta tehtaalta Tšekistä 3. maaliskuuta. Vuoteiden myynti on lisääntynyt voimakkaasti viime vuoden aikana.Martin Divisek / EPA
  • Maaliskuun 8. päivä yläkoululaiset ja toinen aste siirtyvät osassa maata kolmeksi viikoksi etäopetukseen. Myös ravintolat suljetaan osassa maata kolmeksi viikoksi 8.3. alkaen, mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen. Hallitus puhuu kolmen viikon sulkutilasta.
  • Perjantaista 5.3. alkaen ravintoloissa ei saa tanssia eikä laulaa karaokelavalla. Ravitsemisliikkeen on huolehdittava, että asiakkaat eivät liiku istumapaikaltaan tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta.
  • Kunnat ja alueelliset viranomaiset voivat sulkea yksityisiä harrastus- ja asiakastiloja tai rajoittaa niiden asiakasmäärää kahdeksi viikoksi kerrallaan.
  • Suomessa hallitus on luonut rajoitustoimista kolme eri tasoa virusmuunnoksen torjumiseksi. Hallitus on ohjannut ottamaan tason 2. rajoitustoimet käyttöön leviämisalueilla ja suositellut niiden käyttöönottoa kiihtymisvaiheen alueilla. Tasolla 3 luvassa olisi liikkumisrajoituksia.
  • Täältä näet oman kuntasi tuoreet koronatartunnat ja rokotettujen osuuden sekä tilanteen kehittymisen Suomessa ja maailmalla. Voit lukea lisää oman maakuntasi tilanteesta täältä.
  • Tarkastele koronakriisin talousvaikutuksia päivittyvistä grafiikoista täältä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

7.3. klo 19.37 Auran yhtenäiskoulu kolmeksi viikoksi etäopetukseen

Varsinais-Suomessa sijaitsevan Auran yhtenäiskoulu siirtyy kokonaan etäopetukseen kolmeksi viikoksi huomisesta alkaen.

Aiemmin tänään sunnuntaina tiedotettiin, että noin 60 alakoululaista on altistunut koulussa koronavirukselle. Altistumiset liittyvät useampaan erilliseen tartuntaketjuun.

Tartuntataudeista vastaava lääkäri suosittaa, että Auran yhtenäiskoulu suljetaan kolmeksi viikoksi. Auran ja Pöytyän kuntayhtymän hallitus päätti asiasta. Yhtenäiskoulussa on kaikki peruskoululuokat ensimmäisestä yhdeksänteen luokkaan. Koulussa on noin 450 oppilasta.

7.3. klo 18.50 Maailmassa todettu lähes puoli miljoonaa uutta koronavirustartuntaa

Viimeisen vuorokauden aikana maailmassa on todettu 478 000 uutta koronavirustartuntaa, Maailman terveysjärjestö WHO raportoi sunnuntaina.

Koko pandemian aikana koronavirustartunnan on saanut reilut 116 miljoonaa ihmistä, joista 2 581 000 on kuollut.

WHO:n mukaan uusista tapauksista 52 prosenttia on todettu Pohjois- tai Etelä-Amerikassa.

Eniten koronavirustatuntoja on koko pandemian aikana raportoitu Yhdysvalloissa, jossa noin 29 miljoonaa ihmistä on saanut tartunnan. Seuraavaksi eniten tapauksia on todettu Intiassa ja Brasiliassa, joissa kummasakin on vahvistettu yli 10 miljoonaa koronavirustartuntaa.

Maiden väliset korona tilastot ovat suuntaa antavia, sillä monissa köyhemmissä maissa ihmisiä ei testata tarpeeksi.

Lähde: TASS

7.3. klo 18.25 Oikeusministeriö tyrmää arvostelun kuntavaalien siirrosta

Kuntavaaleja siirrettiin kahdella kuukaudella vaikean koronatilanteen takia. Ihmetystä on herättänyt se, eikö oikeusministeriö osannut varautua siten, että vaalit olisi voitu järjestää epidemian keskellä. Oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen painottaa, että syy vaalien siirtoon oli se, ettei äänestäminen olisi ollut turvallista, ei se, etteikö vaaleja olisi voitu järjestää. Lue lisää jutustamme.

7.3. klo 14.34 Korona levisi Uuteen-Kaledoniaan Tyynellämerellä

Yksi maailman viimeisistä koronattomista paikoista, Ranskan erityishallintoalue Uusi-Kaledonia Tyynellämerellä, on joutunut toteamaan, ettei viruksen leviämistä voi pysäyttää. Saarilla aloitetaan maanantaina kahden viikon koronasulku sen jälkeen, kun viranomaiset olivat todenneet yhdeksän tartuntaa.

Tartunnat tulivat ilmi, kun koulun johtava opettaja sairastui helmikuun puolivälissä Wallis ja Futunan erityishallintoalueella. Alustavien arvioiden mukaan hän on voinut levittää virusta jo tammikuussa.

Ihmiset ovat voineet tähän saakka matkustaa Ranskan Tyynenmeren erityishallintoalueelta toiselle ilman karanteenia, mutta muualta tulevien on pitänyt jäädä kahdeksi viikoksi hotelliin karanteeniin.

Ranska käytti aikoinaan Uutta-Kaledoniaa rangaistussiirtolana, koska se sijaitsee Tyynellämerellä kaukana Australian luoteisrannikosta.

Lähde: STT-AFP

7.3. klo 14.30 Israelissa avataan ravintoloita – 40 prosenttia väestöstä täysin rokotettu

Israel otti sunnuntaina askeleen kohti pandemian jälkeistä elämää, kun ravintolat, baarit ja kahvilat avattiin koronarokotuksen saaneille ”vihreän passin” haltijoille.

Ravintolat saavat nyt täyttää 75 prosenttia sisätilojen tarjoilupaikoista. Pöytien välillä täytyy kuitenkin edelleen olla vähintään kaksi metriä etäisyyttä ja samaan ravintolaan saa kokoontua enintään sata asiakasta.

Yhdeksän miljoonan asukkaan Israelissa noin 3,7 miljoonaa ihmistä on saanut kaksi annosta Pfizerin ja Biontechin koronarokotetta.

– Alamme taas elää, sanoi pääministeri Benjamin Netanjahu Facebookissa julkaistulla videolla.

Lähde: AFP

7.3. klo 13.04 Rokotettuja nyt yhteensä yli 480 000

Suomessa on rokotettu nyt 480 647 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Rokotettujen osuus väestöstä on 8,6 prosenttia. Rokotteen kummatkin annokset saaneita on 84 622 eli 1,5 prosenttia väestöstä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

7.3. klo 11.37 Suomessa on todettu 511 uutta tartuntaa

Suomessa on todettu 511 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Suurinta tartuntojen kasvu on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa uusia tartuntoja on todettu 365.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

7.3. klo 9.30 Pirkanmaalla ennätykselliset 52 uutta tartuntaa

Pirkanmaalla todettiin lauantaina 52 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (siirryt toiseen palveluun) (TAYS). Kyseessä on suurin päiväkohtainen tartuntaluku Pirkanmaalta koko epidemian ajalta (siirryt toiseen palveluun).

TAYSin mukaan tartunnan saaneista reilusti yli puolet oli jo valmiiksi karanteenissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo myöhemmin tänään, paljonko uusia tartuntoja on todettu koko Suomessa.

7.3. klo 8.46 Iltalehti: Suomalaiset maskivalmistajat aikovat ajaa tuotantoaan alas, sillä tilauksia ei tule

Suomalaista kasvomaskituotantoa ajetaan alas, koska yritykset eivät saa tilauksia. Asiasta uutisoi Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Ainakin kahdessa lehden haastattelemassa yrityksessä joudutaan ajamaan kasvomaskien tuotanto alas lähiaikoina, mikäli uusia asiakkaita ei löydy. Uhattuna on noin 80 työpaikkaa.

Syyksi tilausten puutteelle kerrotaan hinta. Kiinalaisten maskien hinta on noin viidesosa suomalaisten maskien hinnasta.

7.3. klo 6.55 Hoitohenkilökunnan voimat loppuivat Jönköpingissä

Ruotsin Jönköpingin alueella on jouduttu sulkemaan tehohoitopaikkoja henkilökunnan uupumisen vuoksi, kertoo Ruotsin yleisradio SVT.

Jönköpingin alue on pyytänyt apua Ruotsin kunta- ja aluehallinnolta, mutta lisähenkilökuntaa ei ole saatu. Myös muilla alueilla henkilökunta on ollut täystyöllistetty.

Monilla alueilla Ruotsissa, Jönköping yhtenä niistä, on otettu käyttöön poikkeustilavaltuudet, jotta työntekijöitä olisi riittävästi käytössä. Poikkeustila mahdollistaa esimerkiksi poikkeukset työaikasäädöksiin.

Potilaita siirretään nyt naapurikuntiin, joissa on vielä vapaita tehohoitopaikkoja.

Lähde: SVT

7.3. klo 3.43 Dalai-lama sai koronarokotteen

Tiibetin uskonnollinen johtaja dalai-lama on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta lauantaina, kerrotaan dalai-laman Facebook-sivulla.

Sivulla julkaistuilla videolla 85-vuotias dalai-lama rohkaisee muitakin ottamaan rokotteen. Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan dalai-lama sai Astra Zenecan rokotetta Pohjois-Intian Dharamsalassa.

Dharamsalassa maanpaossa elävä dalai-lama pakeni Tiibetistä Kiinan miehityksen alta noin 60 vuotta sitten. Hänen terveydentilansa on tarkassa seurannassa, sillä hänen kuollessaan Kiina todennäköisesti yrittää nimittää itselleen mieluisan dalai-laman.

Lähde: STT

7.3. klo 3.25 Chile lahjoittaa 40 000 rokotetta Paraguayhin ja Ecuadoriin

Chile on lahjoittanut sekä Paraguaylle että Ecuadorille noin 20 000 Sinovac-koronarokotetta kullekin maalle. Latinalaisessa Amerikassa on suuria eroja rokotusten suhteen valtioiden välillä.

Yksi maanosan vauraimmista valtioista, Chile on maailman mittakaavassa kuudentena, mitä tulee rokotettujen osuuteen maan asukkaista. Reutersin tietokannan mukaan neljännes chileläisistä on saanut rokotteen.

Sen sijaan Ecuadorissa ja Paraguayssa ollaan oltu laajalti pettyneitä hallitusten toimiin koronarokotusten suhteen.

– Kahdenväliset suhteet tuottavat hedelmää. Tämä on solidaarisuuden osoitus maidemme välillä, Ecuadorin presidentti Lenin Moreno kiitteli Twitterissä lauantaina.

Hänen mukaansa Chilen lahjoittamat rokotteet menevät terveydenalan työntekijöille. Ecuadorissa on annettu noin 65 000 rokotetta. Maassa asuu noin 17 miljoonaa ihmistä.

Lähde: Reuters

7.3. klo 0.45 Yhdysvaltain senaatti hyväksyi koronaelvytyspaketin

Yhdysvalloissa senaatti on hyväksynyt 1 900 miljardin dollarin koronaelvytyspaketin läpi yön kestäneiden äänestysten jälkeen.

Paketti jumiutui aiemmin senaattiin tuntien ajaksi, kunnes kompromissi saavutettiin myöhään perjantaina paikallista aikaa.

Presidentti Joe Biden kutsui ratkaisua "jättimäiseksi askeleeksi" kohti pandemian runteleman Yhdysvaltain talouden elvytystä.

– Lupasin yhdysvaltalaisille, että apua on tulossa. Tänään voin sanoa, että olemme ottaneet jättimäisen askeleen tuon lupauksen pitämiseksi. Se ei tietenkään ollut helppoa, eikä aina kovin nättiä. Mutta tarvitsimme sitä epätoivoisesti, Biden sanoi puheessaan Valkoisessa talossa.

Lue lisää: Yhdysvaltain senaatti hyväksyi koronaelvytyspaketin – edustajainhuoneen äänestettävä vielä kertaalleen

6.3. klo 18.47 Merkel varoitti pandemian lisänneen naisten ja miesten eriarvoisuutta

Saksan liittokansleri Angela Merkel varoitti lauantaina, että koronapandemia vaarantaa tasa-arvossa saavutetun edistyksen, koska naiset hoitavat valtaosin lastenhoidon. Samoin valtaosa hoiva-alalla työskentelevistä on naisia.

– Ei voi olla niin, että naiset suuressa määrin kannattelevat yhteiskuntaamme, mutta samaan aikaan he eivät ole tasavertaisesti mukana tekemässä tärkeitä sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia päätöksiä, Merkel sanoi naisten päivän alla julkaisemassaan videotervehdyksessä.

Miesten ja naisten palkkaerot ovat Saksassa EU:n suurimpia. Naiset ansaitsivat vuonna 2019 keskimäärin 19 prosenttia vähemmän kuin miehet.

EU:n kuluvalla viikolla julkaiseman tutkimuksen mukaan pandemia on kasvattanut miesten ja naisten välisiä eroja kaikilla aloilla. Niiden kurominen takaisin vie tutkimuksen mukaan vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Lähde: STT-AFP

6.3. klo 18.20 Poliisi hajotti koronarajoituksia vastustavan mielenosoituksen Tukholmassa

Arviolta satoja ihmistä kokoontui tänään iltapäivällä Tukholman keskustaan protestoimaan Ruotsin hallituksen koronarajoituksia.

Poliisi hajotti ilman lupaa järjestetyn mielenosoituksen hieman kello kolmen jälkeen iltapäivällä.

– Tapahtumaan osallistuvien ihmisten määrä ylitti lain sallimat kahdeksan ihmistä, Tukholman poliisi perusteli verkkosivuillaan.

Osa protestoijista vastusti poliisia voimakkaasti ja ainakin yksi poliisi loukkaantui lievästi.

Poliisin mukaan koronaepidemia itsessään vaikeutti protestin hajottamista. Tavallisesti kiinniotetut henkilöt voidaan laittaa busseihin, mutta nyt ihmisiä ei voi laittaa lähekkäin suljettuihin tiloihin, kuvaili poliisin tiedottaja Mats Eriksson Expressen-lehdelle.

Lähde: SVT

6.3. klo 17.54 Tiukat koronarajoitukset astuivat voimaan Virossa

Tästä päivästä lähtien suurin osa virolaisista liikkeistä pysyy kiinni viikonloppuisin. Tavaraa voidaan myydä ja toimittaa ulkotiloissa edellyttäen, että turvaväleistä pidetään huolta.

Nyt voimaan astuneet rajoitukset eivät koske muun muassa ruokakauppoja, apteekkeja, lemmikkieläinkauppoja tai huoltoasemia. Viikonloppuisin ravintoloiden sisätilat ja terassit suljetaan asiakkailta, mutta ruokaa ja juomaa voidaan edelleen myydä ulos.

Viro kiristi koronarajoituksia tuntuvasti sen jälkeen, kun tartuntojen määrä lähti maassa jyrkkään kasvuun. Viimeisen kahden viikon aikana Virossa on todettu asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten uusia koronavirustatuntoja koko Euroopassa.

Lähde: Eurovision News

6.3. klo 15.28 Tanskan laivasto toimittaa koronarokotteita Grönlantiin

Tanskan laivasto on aloittanut koronarokotteiden toimittamisen Grönlannin länsirannikolle, jonne on hankalaa päästä edes lentoteitse vaikeissa sääoloissa.

Laivaston partioaluksen on määrä toimittaa rokotteita ja lääkintähenkilökuntaa kahteen etäiseen kylään Grönlannin terveysviranomaisten pyynnöstä.

Tanskalle kuuluvalla Grönlannin yli kahden miljoonan neliökilometrin suuruisella itsehallintoalueella on 56 000 asukasta. Viranomaiset ovat kieltäneet pääsyn alueelle ainakin huhtikuun puoleenväliin saakka estääkseen koronaviruksen leviämisen.

Grönlannissa on tähän mennessä todettu 31 koronavirustartuntaa. Viruksen aiheuttamia kuolemantapauksia ei ole rekisteröity ainuttakaan. Rokotukset aloitettiin tammikuun alussa.

Lähde: STT

6.3. klo 15.10 Kuntavaalien siirtäminen perustui THL:n tilannearvioon: uhkana jopa yli 11 000 päivittäistä tartuntaa

Kuntavaalien siirtäminen huhtikuulta kesäkuulle perustuu THL:n uuteen tilannearvioon, kertoi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson tiedotustilaisuudessaan.

THL:n eduskuntapuolueille toimittamassa tilannearviossa epidemiatilanne voisi vaalipäivänä 18.4. olla niin vakava, että riski olisi suuri. THL:n arvion mukaan, jos nykyinen kasvutahti jatkuu, koronatartuntojen päivittäinen tapausmäärä voisi 18.4. olla Suomessa jopa välillä 2 600–11 200.

Henrikssonin mukaan vaalien toteuttamisessa huhtikuussa olisi ollut merkittäviä riskejä. Hän toteaa, että myös vaalien legitimiteetti eli oikeudellisuus olisi ollut uhattuna. Lue koko juttu aiheesta täältä.

6.3. klo 13.30 Rokotettuja nyt yhteensä yli 470 000

Suomessa on lauantaihin mennessä rokotettu nyt 470 000 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Rokotettujen osuus kansasta on 8,5 prosenttia. Rokotteen kummatkin annokset saaneita on 84 600, eli 1,5 prosenttia kansasta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

6.3. klo 12.50 Oikeusministeriö: Kuntavaalit pidetään 13. kesäkuuta

Puoluesihteerit päätyivät tämän päiväisessä kokouksessaan siirtämään kuntavaalit huhtikuulta kesäkuulle. Uusi vaalipäivä on 13. kesäkuuta.

Kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti kuntavaalien siirtoa kesäkuulle, kertoo oikeusministeriö Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

6.3. klo 11.36 Suomessa on 648 uutta tartuntaa

Suomessa on todettu 648 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Suurinta tartuntojen kasvu on Helsignin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa on todettu 414 uutta tartuntaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

6.3. klo 10.24 THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta: Kuntavaalien siirto tekisi äänestämisestä turvallisempaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta sanoo, että kuntavaalien siirtäminen myöhempään ajankohtaan lisäisi vaalien turvallisuutta.

– Olettaisin että huhtikuun puoliväliin verrattuna pari kuukautta myöhäisempi ajankohta tulee olemaan terveysturvallisuuden kannalta helpompi, Tervahauta sanoo Ylen TV1:n Ykkösaamussa.

Tervahauta arvelee, että kansalaiset myös uskaltautuisivat laajemmin vaaliuurnille, jos kuntavaalit siirrettäisiin epidemian kannalta turvallisempaan ajankohtaan. Myöhempänä ajankohtana vaalien järjestäminen olisi Tervahaudan mukaan myös helpompaa.

– Toivoisin, että sillon ei ehkä pitäisi pitää aivan niin tiukkoja terveysturvallisuuden järjestelyjä kuin mitä nyt oli suunniteltu tähän huhtikuun ajankohtaan.

Ylen tietojen mukaan oikeusministeriö esittää vaalien siirtämistä kesäkuulle.

7.3. klo 0.15 Yhdysvaltain senaatti hyväksyi korona-avustuspaketin

Yhdysvalloissa senaatti on hyväksynyt 1 900 miljardin dollarin koronaelvytyspaketin läpi yön kestäneiden äänestysten jälkeen.

Paketti jumiutui aiemmin senaattiin tuntien ajaksi, kunnes kompromissi saavutettiin myöhään perjantaina paikallista aikaa.

Edustajainhuoneen äänestyksen läpäissyt elvytyspakettiesitys takaisi 400 dollarin viikoittaisen työttömyysturvan työpaikkansa menettäneille aina elokuun loppuun asti.

Lue lisää: Yhdysvaltain senaatti hyväksyi koronaelvytyspaketin – edustajainhuoneen äänestettävä vielä kertaalleen

6.3. klo 10.20 Tampereen areenan rakennustyömaalta löytynyt yhdeksän uutta koronatartuntaa

Tampereen uuden areenan työmaalla viikolla tehdyt massatestaukset on saatu valmiiksi. Testauksiin ryhdyttiin, kun viime viikolla työmaalta löytyi 10 koronatartuntaa.

Työmaa kuuluu Tampereen suurimpiin: junaradan päälle rakennettava areena on muun muassa ensi vuoden jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö.

Pääurakoitsijana toimivan SRV:n tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen kertoo, että yli 400 työntekijän testaukset sujuivat hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

– Massatestauksessa testattiin 435 henkilöä. Nyt on saatu alustavia tuloksia ja toistaiseksi on tullut esiin 9 tartuntaa, mikä tarkoittaa kaksi prosenttia massatestatuista. Maanantaina saamme kokonaiskuvan tilanteesta, Hämäläinen kertoo Ylelle sähköpostitse.

Aiemin on uutisoitu, että areenatyömaalta on löytynyt 11 koronatartuntaa. Tiedossa olevien tartuntojen yhteismäärä on nyt 20. Eilen SRV:stä kerrottiin, että altistuneiden määrä on noin 60.

6.3. klo 7.55 Venäjällä yli kaksinkertainen ero kuolintilastoissa

Venäjällä valtiollisen tilastoviraston luvut koronavirukseen liittyvistä kuolemista poikkeavat suuresti Kremlin julkaisemista virallisista luvuista. Syynä eroon ovat erilaiset laskentatavat.

Lue lisää täältä.

6.3. klo 7.26 Rakennusyhtiöt ovat kiristäneet koronatoimiaan – maskipakko työmailla

Rakennusyritykset ovat kiristäneet käytäntöjään koronamaskien käytöstä rakennustyömailla. Rakennusteollisuus RT:n mukaan järjestön koronasuositukset noudattavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksia.

– Maskin pitää olla aina päällä, kun ollaan töissä sellaisessa paikassa, jossa joku on lähellä, kertoo RT:n koronatyöryhmän vetäjä Paavo Mattila.

Hänen mukaansa maskikäytäntöjä on kiristetty niin, että maskeja pidetään myös tauoilla ja esimerkiksi huoltoasemalla käydessä.

– THL ei taida suosittaa maskeja ulkotiloihin, mutta me suosittelemme, Mattila sanoo.

Alan yrityksistä muun muassa YIT ja SRV ovat ottaneet käyttöön maskipakon työmaillaan. YIT:n mukaan täytyy kuitenkin varmistaa, että maskin kanssa työskentely on turvallista.

Lähde: STT

6.3. klo 2.13 Kalifornian Disneylandiin päässee taas huhtikuussa

Kalifornian osavaltio ilmoitti perjantaina, että ulkoilmatiloihin, kuten pelikentille, stadioneille ja huvipuistoihin on mahdollista päästä huhtikuun ensimmäisestä päivästä eteenpäin.

Kaliforniassa sijaitsevat esimerkiksi Disneyland-, Magic Mountain- ja Universal Studios -huvipuistot.

Edellä mainittuihin tiloihin voidaan huhtikuun alusta ottaa sisään 15 prosenttia kapasiteetista, mikäli kyseisen piirikunnan koronailmaantuvuus on alle osavaltion tiukimman rajoituksen tason.

Ulkoilmassa käytäviin urheilutapahtumiin on myös mahdollista osallistua huhtikuun alusta osavaltion rajoitusten mukaisesti. Tiukimpien rajoitusten alueella vain 100 ihmistä otetaan katsomoihin.

Sekä urheilutapahtumiin että huvipuistoihin otetaan vain Kalifornian asukkaita.

Lähde: AFP

Lue myös:

Lue tästä koronapäivitykset 2.–5.3.

Lue seuraavaksi