Hyppää sisältöön

Olavinlinnaan kaivataan kesätyöntekijöitä – hakijamäärät laskussa viime vuosina

Suomen kansallismuseo etsii nyt kesätyöntekijöitä Savonlinnaan Olavinlinnan oppaiksi.

Kuva: Esa Huuhko / Yle

Suomen kansallismuseot ja linnat palkkaavat ensi kesäksi lähes sata kesätyöntekijää useisiin kohteisiin eri puolilla Suomea. Etelä-Savossa Suomen kansallismuseo etsii nyt kesätyöntekijöitä Savonlinnaan Olavinlinnan oppaiksi. Opastusten lisäksi kesätyöntekijät vetävät muun muassa työpajoja lapsille ja työskentelevät museokaupassa.

Töitä on tarjolla 18 ylioppilaalle, joilta toivotaan historian opintoja sekä monipuolista kielitaitoa. Viime vuosina Olavinlinnan kesätöiden hakijamäärät ovat hieman laskeneet. Hakijoita on ollut noin 30–40.

– Se saattaa johtua osittain Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen lakkautuksesta. Sieltä tuli aiemmin usein ainakin muutama kesätyöntekijä, kertoo Suomen kansallismuseon linnojen intendentti Jouni Marjamäki.

Suuri osa Olavinlinnan kesätyöntekijöistä saapuu Savonlinnan ulkopuolelta. Marjamäen mukaan Savonlinnassa on hyvin tarjolla vuokra-asuntoja kesän ajaksi.

Olavinlinnan museossa oli viime heinäkuussa 28 000 kävijää. Lisäksi Olavinlinnassa järjestetään jälleen Oopperajuhlat ja pop-keikkoja.

Lisää aiheesta:

.
.