Miestä syytetään kahdesta murhan yrityksestä Ylitorniolla: yritti polttaa entisen avopuolisonsa ja 1-vuotiaan lapsensa

Lukuisista eri rikoksista syytetty mies yritti polttaa entisen avopuolisonsa ja heidän yhteisen lapsensa.

henkirikokset
Kemin oikeustalo
Ylitorniolaismies joutuu käräjillä vastaamaan kahden murhasyytteen lisäksi tukkuun muita rikossyytteitä.Juuso Stoor / Yle

Lapin käräjäoikeuden Kemin istuntopaikassa on alkanut maanantaina oikeudenkäynti, jossa ylitorniolaista miestä syydetään kahdesta murhan yrityksestä.

Haastehakemuksen mukaan mies on yrittänyt polttaa entisen avopuolisonsa ja heidän yhteisen lapsensa elävältä Ylitorniolla syksyllä 2019. Lapsi oli tekohetkellä vuoden ikäinen.

Polttamisen epäonnistuttua mies on lähtenyt ajamaan naista ja lasta takaa teräaseen kanssa. He pelastuivat onnistuttuaan pysäyttämään ohikulkevan auton.

Syyttäjän mukaan teko on tehty vakaasti harkiten. Mies on tunkeutunut asuntoon väkivalloin, varustatunut teon tekemiseen tuomalla mukanaan moottoribensiiniä ja tulentekovälineitä sekä useita teräaseita.

Lisäksi hän oli selvittänyt puhelimellaan, miten poistua maasta pikaisesti ja millaisia tuomioita saa henkirikoksista ja tapoista.

Syytteet myös oikeudessa kuultavien uhkailusta

Mies joutuu vastaamaan oikeudessa myös tukkuun muita syytteitä. Niitä ovat törkeä vahingonteko, törkeä kotirauhan rikkominen, törkeä vahingonteko, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, vahingonteko, lähestymiskiellon rikkominen, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, rattijuopumus, huumausainerikos, lievä petos sekä oikeudenkäynnissä kuultavien uhkaaminen.

Mies kiistää syyllistyneensä kahteen murhan yrityksen tai kahteen henkirikoksen yritykseen, mutta myöntää sytyttäneensä omakotitalon tuleen.

Syytetty on ollut vangittuna viime syksystä lähtien.