Kaukaveden laatoituksia korjataan jälleen – Kajaanin kaupungin toimitilapäällikkö puhuu rakennusvirheestä

Remonttiin on varattu kaupungin talousarviossa 150 000 euroa.

Kaukavedessä kävi viime vuonna 232 000 liikkujaa. Arkistokuva. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden ongelmat laatoitusten kanssa jatkuvat. Toukokuussa alkaa pääaltaan ja opetusaltaan pohjan laatoitusten uusiminen. Laattojen irtoamisen todennäköisimmäksi syyksi on osoittautunut betonin kutistumisesta laatoitukseen aiheutuneet jännitykset, joita laatoitus ei ole kestänyt.

Laatoitusten korjauksia on tehty Kaukavedessä jo viitenä kesänä ja laattojen irtoilu on jatkunut.

– Kaupunki on reklamoinut rakennusvirheestä, sanoo Kajaanin kaupungin toimitilapäällikö Markku Haverinen.

Haverisen mukaan pitää muistaa, että tutkimuksissa ei ole voitu osoittaa, että altaiden pohjien laatoitus olisi kokonaan virheellinen.

– Kaikki laatat eivät ole irti, vain osa. Pohjien laatoituksia on uusittu tähän mennessä kaikkiaan noin yksi neljäsosa. Tämä ei ole mikään selvä tapaus.

Laattaremontti kestää toukokuusta elokuulle. Itse vesiliikuntakeskus on pois käytöstä yhteensä kolme viikkoa, jonka jälkeen osa palveluista on käytössä ja keskus auki osittain.

Laatoitusten remonttiin on varattu kaupungin talousarviossa 150 000 euroa. Toteutuvista laattakorjausten kustannuksista on sovittu alustavasti, että ne puolitetaan kaupungin ja urakoitsijan kesken.

Kaukavedessä kävi viime vuonna 232 000 liikkujaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)