Luistelijoille on tulossa helpotusta, sillä Ouluun suunnitellaan lisää tekojääkenttiä – aluksi Pateniemi, sitten Kaakkuri

Lauhat talvet ovat haastavia luonnonjääkenttien jäädyttämiselle, joten kaupunki haluaa tarjota luistelijoille lisää tekojäätä.

Tekojää
kaukalo suljettu kyltti, vettä kentällä
Lauha sää on sulkenut jääkiekkokaukalon Pateniemessä. Marko Väänänen / Yle

Uusia tekojäitä suunnitellaan nyt eri puolille kaupunkia. Pisimmällä suunnitelmat ovat Pateniemessä. Oulun kaupungin ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival kertoo, että 1,1 miljoonaa euroa maksava tekojää odottaa vielä opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä kaupungin tukihakemukseen.

– Ensi marraskuussa pitäisi paketti olla kasassa Pateniemessä. Seuraava hanke olisi sitten Kaakkurin urheilukeskuksessa, kertoo Puolitaival.

Oulussa on tällä hetkellä yksi isompi tekojää Raksilassa. Kaupunki jäädyttää luistelijoille yli sata pienempää luonnonjääkenttää talvisin, olosuhteiden niin salliessa. Tekojääkentän rakentaminen maksaa, mutta niin maksaa luonnonjäiden ylläpitokin.

Pateniemeen tulisi Raksilan tekokenttää pienempi lähiluistelualue, jossa olisi kiekkokaukalo ja vapaa luistelualue.

– Alue on kooltaan 4400 neliömetriä, kun Raksilassa neliöitä on 7000. Kaakkurin tekojääkentästä ei ole tehty vielä rakentamispäätöstä, mutta siellä olisi tilaa suuremmallekin tekojääkentälle, jatkaa Puolitaival.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)