1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talvirenkaat

Kainuussa tarvitaan nyt nastarenkaita – Autoliitto: "Kitkarengas on melkein pahempi kuin kesärengas"

Kainuun olosuhteissa nastarenkaan ominaisuudet tulevat paremmin esiin kuin kitkarenkaan.

talvirenkaat
Auto jäisellä tiellä
Sivutiet ovat Kainuussa jäisiä ja polanteisia. Kuvituskuva.Derrick Frilund / Yle

Kainuun teillä nastarengas on nyt selvästi kitkarengasta parempi. Vaikka päätiet ovat lähes paljaat leudon talven jäljeltä, sivutiet ovat jäisiä ja polanteisia.

Tällaisissa olosuhteissa nastarenkaan ominaisuudet tulevat esiin kitkarengasta paremmin, sanoo Kajaanin Vianorin palvelupisteen päällikkö Jani Soini.

– Meidän korkeudella nastarengas on tällä hetkellä pääasiallisesti oikea rengas. Suurin osa autoilijoista taitaakin käyttää nastarenkaita, mutta varmasti myös kitkarenkaalla pärjää, kun suhteuttaa ajamisen oikeanlaiseksi, Soini kertoo.

Autoliiton Kainuun piirin puheenjohtaja Vesa Suutari sanoo olevansa nastarenkaiden uskollinen käyttäjä, vaikka edellisessä omassa autossa meni monta talvea kitkarenkailla.

– Kitkarengas on hyvä, kun on irtolunta sen verran, että se jättää kuvion tien pintaan. Jos on tällainen jäätikäs ajokeli, kitkarengas on melkein pahempi kuin kesärengas, Suutari sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi