Lapin sairaanhoitopiiri lieventää sakkokäytäntöään

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen ajan voi perua ilman sakkoa vielä edeltävänä päivänä, jos syy on hyväksyttävä.

potilasmaksut
terapeutti ja asiakas
Mikäli asiakas ei ilmaannu vastaanottoajalle, voidaan käynti Lapin sairaanhoitopiirin mukaan myös korvata puhelinkeskustelulla. Kuvituskuva.AOP

Lapin sairaanhoitopiiri lieventää maaliskuussa käyttöön otettavaa sakkokäytäntöään.

Sairaanhoitopiirin mukaan mielenterveys- ja päihdepalvelujen ajan voi perua ilman sakkoa vielä edeltävänä päivänä, jos syy on hyväksyttävä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asiakkas on sairastunut tai hänellä on joku muu ylitsepääsemätön este.

Aiemmin sairaanhoitopiiri linjasi, että asiakkaan on maksettava yli 50 euron sakko, jos vastaanottoaikaa ei ole peruttu kolmea vuorokautta aiemmin.

Mikäli asiakas ei ilmaannu vastaanottoajalle, voidaan käynti Lapin sairaanhoitopiirin mukaan myös korvata puhelinkeskustelulla.

Sakoista on noussut vilkas keskustelu muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää:

Sakko uhkaa, jos hoitoaikaa ei peru kolme vuorokautta etukäteen – mielenterveyskuntoutuja moittii: "Jo kotoa poistumiseen voi tarvita tukea"

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).