1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkoliikenne

Kokkolan suuri joukkoliikenneuudistus vauhtiin pian – liikennöitsijä bussilinjoille valittu, seuraavaksi päätetään reitit ja aikataulut

Bussireittejä liikennöimään valittiin Antti Kangas Oy.

joukkoliikenne
Seiskan bussi Torikadun pysäkillä.
Seiskan bussi on Kokkolassa tuttu, mutta ensi kesästä alkaen reitit menevät täysin uusiksi, jos liikenneuudistus toteutuu.Kalle Niskala / Yle

Kokkolalaiset pääsevät kulkemaan yhdeksällä uudella bussireitillä heinäkuusta lähtien.

Suuri joukkoliikenneuudistus nytkähti tiistaina eteenpäin, kun kaupunginhallitus valitsi bussireittejä liikennöimään viideksi vuodeksi Antti Kangas Oy:n.

Kaupunki on asettanut reunaehdot sille, mitä alueita joukkoliikenteen pitää kattaa. Kokkola haluaa ainakin viisi pääreittiä: ne ovat Ykspihlaja-Koivuhaka, Halkokari, Rytimäki, Kaustari ja asuntomessualue. Bussit kulkisivat vähintään tunnin välein ja autoa voisi vaihtaa samalla lipulla tunnin ajan.

Lisäksi tulisi tällä tietoa neljä Kokkolan laitamille ulottuvaa bussilinjaa, muun muassa Sokojalle ja Kotkamaalle.

Tarkat reitit, aikataulut, pysäkit ja lippujärjestelmät eivät ole selvillä, niistä Kokkolan kaupunki aloittaa neuvottelut liikennöitsijän kanssa.

Liikenneinsinööri Jukka Harjun mukaan kaupunki toivoo, että liikennöitsijä myös kehittäisi bussireittejä.

– Yrittäjä saa lipputulot liikenteestä, joten mitä enemmän asiakkaita, niin luonnollisesti sitä enemmän tulojakin, huomauttaa Harju.

Kokemusta Kokkolassa näin monesta kaupunkiliikenteen reitistä ei ole, joten nähtäväksi jää, kauanko käyttäjiltä menee reittien löytämiseen.

– Siinä voi mennä useita kuukausia, pohtii Harju.

Lue myös:

Kokkolan suuri joukkoliikenneuudistus lähdössä käyntiin: ensi kesänä bussireittejä voi olla jo puoli tusinaa

Kokkolan joukkoliikenne pyrkii nykyaikaan – joulusesongin ajan kokeillaan bussireittiä Heinolankaareen, myös Meripuiston reittiä mietitään

Lue seuraavaksi