1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Konkurssihakemus

Kemi hakee Junkohalliyhtiötä konkurssiin

Kemin kaupunki on jättänyt konkurssihakemuksen Lapin käräjäoikeuteen. Halliyhtiön velat kaatuvat kaupungin maksettaviksi.

Konkurssihakemus
Kemin Junkohalli lytyssä repeämän seurauksena.
Kuplahalli on ollut kovan onnen halli. Se on romahtanut moneen kertaan. Nyt se on lojunut matalana viime kesästä lähtien.Minna Aula / Yle

Kemin kaupunki on jättänyt Junkohalliyhtiötä koskevan konkurssihakemuksen Lapin käräjäoikeuteen.

– Tähän on nyt päädytty. Junkohallin tilanne on ollut sekava. Tilanne halutaan selkiyttää ja mahdollisesti turvata edes pieni osa saatavista. Tai ainakin se, ettei vastuita tule enempää, sanoo kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Kaupunginhallitus päätti kuukausi sitten, että se ei enää tue Junkohallin toimintaa eikä osta hallivuoroja yhtiön taloudellisten vaikeuksien vuoksi.

Kemin kaupunki joutuu maksamaan suurimman osa Junkohallin veloista. Kaupungilla on takausvastuita yhtiöstä vielä 370 000 euroa, ja jo aiemmin kaupungin maksettavaksi on langennut 93 000 euroa.

Halliyhtiö on suhteellisen varaton. Kiinteää omaisuutta sillä on lähinnä tekonurmien muodossa. Paineilmahalli lojuu maassa ja se on hallin toimittaneen slovenialaisyrityksen 250 000 saamisen vakuutena.

Junkohallista luopuminen on jo nyt vaikuttanut suuresti alueella toimivien jalkapalloseurojen toimintaan ja jäsenmäärään.

Junkohallin konkurssiin hakemisesta uutisoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Lue myös:

Junkohallin puuttuminen vähentää harrastamista ja rapauttaa seurojen taloutta – jalkapallolijat taistelevat harrastuspaikkansa puolesta

Keminmaa: Yhteistyötä selvitettävä ylikunnallisissa palveluissa – "Keskustelu pitää käydä tietoisesti eikä vain antaa asioiden ajautua"

Junkohalli jää maahan koko talveksi, ellei talkooväki nyt herää

Junkohalliyhtiön puheenjohtaja Kimmo Arstio jättää tehtävänsä – seuraaja valitaan marraskuun lopussa

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi