Kokkola aikoo höllentää pysäköintiä – kiekolla saisi kaksi tuntia, ilta- ja yöpysäköinti askarruttaa vielä

Työryhmän mielestä vapaampi yöpysäköinti hankaloittaisi katujen hoitoa.

pysäköinti
Kokkolan Rantakadun kortteli, jonka varrella autoja parkissa.
Pidempiaikainen parkkeeraus Kokkolan keskustassa on vaikeaa iltaisin ja öisin.Sari Vähäsarja / Yle

Kokkolan kaupunki miettii vielä, voitaisiinko keskusta-alueen pysäköintirajoituksia lieventää ilta- ja yöaikoina. Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina asiasta joulukuussa 2017 tehtyä valtuustoaloitetta. Sen mukaan tunnin pysäköintirajoitus hankaloittaa muun muassa elokuvateatterissa ja ruokaravintoloissa käyntiä.

Tiina Isotaluksen (sd.) ja 20 muun valtuutetun aloitteessa tuotiin esille, että harva kaupunkilainen edes tietää 60 minuutin kiekkopakon olevan voimassa myös öisin ja pyhisin.

Asiaa valmistellut työryhmä ei innostunut rajoitusten lieventämisestä iltaisin. Sen mielestä vapaampi pysäköinti hankaloittaisi katujen hoitoa. Keskustelun jälkeen kaupunginhallitus päätti kuitenkin palauttaa asian vielä uuteen valmisteluun, jos ilta- ja yöajan pysäköintiin löytyisi ratkaisu.

Sen sijaan maankäyttötiimin ehdotukseen sisältyy kiekkopysäköintiajan pidentäminen kahteen tuntiin. Uusi aikaraja otettaisiin käyttöön Rautatiekadun, Kaarlelankadun Torikadun ja Kustaa Aadolfinkadun rajaamalla alueella, poisluettuna linja-autoaseman kortteli.

Maksullista, pitempiaikaista pysäköintiä aiotaan kehittää puolestaan maksuautomaattien ja parkkisovellusten mahdollistamalla tavalla.

Asiassa on kuultu keskusta-alueen yrittäjiä. Edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi he toivoivat parkkihalleihin opasteita, jotka näyttäisivät, onko niissä vapaata. Yrittäjät halusivat myös, että pysäköinnin valvonnasta luovuttaisiin kaupallisesti vilkkaina aikoina eli joulukuussa ja heinäkuussa.