1. yle.fi
  2. Uutiset

Haetko kesätöitä? Älä paljasta itsestäsi liikaa Linkedinissä

Ansioluettelosta kannattaa tehdä kaksi erilaista versiota, suosittelee te-toimiston asiantuntija.

kesätyö
Nuori leikkaan nurmikkoa.
Kaupungit hakevat kesätyöntekijöitä muun muassa puisto- ja puutarhatöihin. Kuvituskuva.Malin Valtonen / Yle

Oman ansioluettelon julkaiseminen sosiaalisessa mediassa on yleistynyt. Harjoittelupaikkoja hakevat nuoret saavat opastusta cv:n tekoon oppilaitoksissa, mutta kesätöitä hakevat kirjoittavat hakemuksensa usein itse.

Jos oman ansioluettelon haluaa julkaista esimerkiksi Linkedinissä, tulisi nuoren kirjoittaa siitä kaksi erilaista versiota. Toinen lähetetään vain suoraan haluttuun työpaikkaan ja toinen voi olla julkinen.

Tällä hetkellä moni paljastaa itsestään liikaa julkisessa ansioluettelossaan.

– Olen nähnyt, että osa laittaa sinne osoitteen, puhelinnumeron, syntymäajan, jopa sosiaaliturvatunnuksen, sanoo Pohjois-Savon te-toimiston asiantuntija Riikka Korhonen.

Te-toimistosta ohjeistetaan, että nuorten ei kannata julkaista tällaisia tietoja.

Myöskään mahdollisten suosittelijoiden yhteystietoja ei kannata laittaa julkiseksi, etenkään jos siihen ei ole kysynyt erikseen lupaa. Varminta on kirjoittaa, että suosittelijat saa pyydettäessä.

Linkedin-palvelu on käyttäjäehtojensa mukaan avoin yli 16-vuotiaille. Linkedin ei halunnut kertoa Ylelle käyttäjiensä ikäjakaumaa, mutta yrityksen mukaan sillä on Suomessa yli miljoona käyttäjää.

Some voi antaa lisäarvoa hakemukseen

Kaupunkien kesätyöpaikkoja haetaan pääasiassa sähköisillä lomakkeilla Kuntarekryn kautta. Niihin täytetään pyydetyt tiedot ja Linkedin-profiilin voi jättää avoimeen hakemustekstiin.

Turun ja Kuopion kaupungeilta kerrotaan, että 16–17-vuotiaat kesätyönhakijat jättävät Linkedin-profiileita todella harvoin.

Täysi-ikäiset sen sijaan käyttävät mahdollisuutta jo enemmän.

Vantaan kaupungilta kerrotaan, että kesätyöpaikkoja hakiessa Linkedin-profiileita linkitetään eniten hallinnon kesätöihin, jolloin niitä saattaa tulla jopa yli puolelta hakijoista. Sen sijaan puisto- ja puutarhapuolelle hakeneista linkkiä ei jättänyt yksikään.

Pohjois-Savon te-toimiston asiantuntija Riikka Korhonen kannustaa nuoria hakemaan töitä sosiaalisen median avulla. Linkedin-profiili on hyvä tapa kertoa itsestään sähköistä lomaketta laajemmin.

– Aina on hyötyä olla Linkedinissä, jos sitä oikeasti myös käyttää ja pitää tiedot ajan tasalla, Korhonen sanoo.

Aiheesta voi keskustella 4.3.2020 kello 23.00 saakka.

Lue myös:

Työpaikan voi vielä löytää perinteisestä rekrytointitapahtumasta – sosiaalisen median rooli työnhaussa kuitenkin korostuu

Kesätyöpaikkojen haku on jo alkanut – rekrytoinnin ammattilaiset kertovat, mitä jokaisen hakijan pitää muistaa

Somessa saa myös potkut: oman firman haukkuminen tai vihapuhe voi viedä työpaikan

Lue seuraavaksi