1. yle.fi
  2. Uutiset

Iin Jakkukylän riippusiltaan asennetaan seuraavaksi kansilevyt – laskelmien mukaan kovallakin tuulella varsin vakaa silta

Rakenteilla olevan sillan kansilevyt asennetaan parin viikon kuluessa.

Ii
Iin Jakkukylän riippusillana rakennustyö helmikuussa 2020 Iijoella.
Iin Jakkukylän silta lyhentää koululaisten matkaa liki parikymmentä kilometriä. Siltatyöt helmikuun alussa.Risto Degerman / Yle

Iin Jakkukylän siltatyömaalla odotellaan nyt kansilevyjen asennusta.

Niiden asentamiseen päästäneen parin viikon kuluessa. Näin talven aikana joen yli on päästy jäitä pitkin, mutta kelirikon aikana kiertotie Raaskan voimalapadon kautta on parikymmentä kilometriä. Jatkossa matkaa joen yli kertyy uutta riippusiltaa pitkin vain pari sataa metriä.

Iin kunnan tekninen johtaja Janne Jokelainen kuvailee rakenteilla olevan sillan pysyvän vakaana kovemmallakin tuulella.

– Nyt näkyvillä on nuo pääkannattimet eli pystysuunnan kannattimet. Sitten tähän tulee myös samanlainen kannatusärjestelmä vaakasuuntaan, jota ei vielä näy, mutta se tulee ottamaan vastaan vaakaliikkeet.

– Laskelmien mukaan siitä tulee varsin vakaa silta, joskin ne laskelmat on aina akateeminen arvaus. Todellisuus tiedetään vasta, kun silta on valmiina.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi